22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Parmaklarınızı yiyeceksiniz! Mini imam bayıldı tarifi...

Ev hanımları için iştahları kabartacak nefis yemek tariflerini sizler için derledik. Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, en lezzetli yemek tarifleri için bu içeriğimizde mutlaka göz atmalısınız. İşte imam bayıldı tarifi...

Parmaklarınızı yiyeceksiniz! Mini imam bayıldı tarifi...
A+ A-

Yaz aylarındayız ve sofralarımızda hafif, pratik ama lezzetinden ödün veremeyen yemekler tercih ediyoruz. Genellikle bu seçimlerimizi zeytinyağlılardan kullanıyoruz. Zaman zaman aynı yemekleri yapmaktan sıkıldığımız zamanlar için alternatif bir zeytinyağlı tarifi paylaşmak istiyoruz. Mini imam bayıldı tarifi, size aradığınız bir alternatif olacak. Onu sizlerin mutfağına çağırıp, sofranızda ağırlıyoruz.

MİNİ İMAM BAYILDI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

6 adet kemer patlıcan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 adet soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 adet domates
1 demet maydanoz
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

MİNİ İMAM BAYILDI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Kızarttığınız patlıcanların içini doldurmadan önce kağıt havlu üzerinde yağını süzdürürseniz tabağınızda yağlı bir görüntü olmayacaktır.

MİNİ İMAM BAYILDI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Patlıcanları boyutlarına göre 3'e ya da 4'e kesin ve kızartın.
  2. Kızarttığınız patlıcanların içini tatlı kaşığı yardımıyla çıkarın.
  3. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları ince dilimleyin.
  4. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozu ince bir şekilde kıyın.
  5. Tavayı ısıtıp, zeytinyağı ve sıvı yağını koyun. Piyazlık doğradığınız soğanları yağın içine aktarıp soteleyin. Soğanlar soteledikten sonra sarımsağı da ekleyip sotelemeye devam edin.
  6. Domatesleri ve maydanozu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak tuz ve karabiberini koyup pişirme işlemini bitirin.
  7. Kızartıp içini çıkardığınız patlıcanları hazırladığınız iç harçla doldurun. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: Yemek.com

Tarif imam bayıldı yemek tarifi