21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Pastaneden almanıza gerek yok! İşte 20 yıllık ustasından haşhaşlı çörek tarifi…

Pek çok kişi tarafından sevilen haşhaşlı börek, kendine has lezzeti ve yumuşak dokusuyla pasta severlerin vazgeçilmezidir. Bu lezzetli ekmeği evinizde hazırlayıp misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. İşte pastanedekine çok benzeyen haşhaşlı çörek tarifi…

Pastaneden almanıza gerek yok! İşte 20 yıllık ustasından haşhaşlı çörek tarifi…
A+ A-

Haşhaş tohumları aromatiktir ve tatlılardan ekmeklere kadar çeşitli tariflere lezzet kaynağı sağlar. Bu bitki özellikle hamur işleri ile birleştirildiğinde iştah açıcı bir yemek olur. Bunlardan biri de elbette haşhaş tohumu rulosu. Pastaneye gitmeden, yumuşak ve lifli haşhaşlı böreği kendiniz yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Pastanelerde satılan haşhaşlı böreklerin tüm tariflerini burada detaylı olarak sunuyoruz.

Pastaneden almanıza gerek yok! İşte 20 yıllık ustasından haşhaşlı çörek tarifi…

Haşhaşlı çörek malzemeleri

  • Hamur için
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1-2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 4-5 su bardağı un
  • İç harç için
  • 1.5 su bardağı haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Mayayı hazırlayın

Derin bir kapta ılık süt, maya ve şekeri birleştirin ve iyice karıştırın. Bu karışımın üzerini streçle kapatıp mayanın aktifleşmesi için 5-10 dakika bekleyin.

Sıvı malzemeleri ekleyin

Yükselen maya karışımına yumurtaları ve yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyip karıştırın. Sıvı malzemelerin ardından un ve tuzu ekleyip elinize yapışmayan bir hamur elde edene kadar hamuru yoğurun. Unun cinsine göre kullanılan un miktarı değişmektedir. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ideal hamur kıvamını yakalayabilirsiniz. Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

İç harcı hazırlayın

Bir kapta haşhaş ezmesini, 1 çay bardağı yağı ve cevizi birleştirin ve iyice karıştırın. Ceviz kullanmak istemiyorsanız haşhaş ezmesi miktarını birkaç kaşık artırın.

Pastaneden almanıza gerek yok! İşte 20 yıllık ustasından haşhaşlı çörek tarifi…

Hamura şekil verin

Mayalanan hamuru ikiye bölün. Çalışma yüzeyinize un serpin ve iki ayrı parçadan birini mümkün olduğunca dikdörtgen şeklinde açın. Hazırladığınız iç harcın yarısını hamurun her tarafına yayın. Hamuru yatay olarak uzatın ve kütük haline getirin. Rulodan iki parmak kalınlığında parçalar kesip yan yana tepsiye dizin. Aynı işlemi ikinci hamurla da yapın. Hamuru fırına koymadan önce tepside 10 dakika daha kabarmasını bekleyin.

Üzeri kızarana kadar pişirin

Çörek hamurunu önceden ısıtılmış fırında 190-200 derecede 25-30 dakika altın rengi oluncaya kadar pişirin. Piştikten sonra ruloları bir süre dinlenmeye bırakın. Haşhaşlı rulolar sıcak veya ılık olarak servis edilebilir.

Tarif