01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 15°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Pastanelerin gizli poğaça tarifi ne? İşte ağızda dağılan poğaçanın püf noktaları...

Küçük ve büyük yaştaki herkesin çok severek yediği poğaçaların bayatlaması büyük bir sıkıntı. Siz tadıyla parmaklarınızı yediren ve uzun süre bayatlamayan bir poğaça tarifi istiyorsanız haberimize göz atabilirsiniz. İşte pastanelerinde de kullandığı o poğaça tarifi...

Pastanelerin gizli poğaça tarifi ne? İşte ağızda dağılan poğaçanın püf noktaları...
A+ A-

En çok sabahları tükettiğimiz hamur işlerinden biri olan poğaçayı genelde okula, işe giderken mis gibi kokan, fırınlarından yeni çıkmış pastanelerden alırız. Öyle tatlı gelir ki yedikçe yiyesin gelir. Yumuşacık yapısı ''Nasıl yapıyorlar acaba ?'' dedirtir. İşte o poğaçalardan evde de yapmak mümkün.

Uzun süre tazeliğini koruyan bu yumuşacık pastane poğaçasının tarifini mutlaka bir yerlere yazın, not edin. Çünkü tadına bakanlar sizden mutlaka tarifini isteyecektir. Malzemeler hazır ise o zaman puf puf poğaçaları yapma vakti! Afiyet olsun...

YUMUŞACIK PASTANE POĞAÇASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 6,5 bardak un
  • 1 paket yaş maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1su bardağı süt(ılık)
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
  • 1su bardağı su(ılık)
  • 1,5tatlı kaşığı tuz

ÜZERİ İÇİN:

  • 1,5yemek kaşığı susam ve çörek otu karışımı(arzuya göre)

BAYATLAMAYAN POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Pastanelerde 3 gün geçse bile bayatlamayan poğaçalar bulmak mümkün. Ev poğaçası ise hemen bayatlıyor. Peki pastane poğaçası evde yapılır mı? Çabuk bayatlamayacak poğaçalar için şu tüyoları bilmenizde fayda var.

YUMUŞACIK PASTANE POĞAÇASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Ilık suda mayayı eritin. Üzerine toz şeker ekleyip karıştırın ve 15 dakika bekletin.
  2. Yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu alın ve karıştırın.
  3. Eriyen mayayı yoğurma kabının içerisine alın.
  4. Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  5. Yoğurulan hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  6. Mayalanan hamurdan eşit yuvarlak bezeler hazırlayın ve elinizde ortadan bastırıp dilediğiniz malzemeyi ortasına yerleştirip kapatın.
  7. Fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün.
  8. Arzuya göre susam ve çörek otu serpiştirdiğiniz poğaçaları 180 derecede 25-30 dakika pişirin.

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri