Pastanelerin gizli sırrı! Ağızda dağılan sirkeli tuzlu kurabiye tarifi...
Çayın yanına yakışan en iyi lezzetlerdendir kurabiyeler. Kurabiye pişirirken Türk mutfağının usta aşçıların uyguladığı bu lezzet sırlarını denemelisiniz. İşte pastanelerin gizli sırrı... Ağzıda dağılan sirkeli tuzlu kurabiye tarifi...
PASTANELERİN GİZLİ TARİFİ SİRKELİ TUZLU KURABİYE
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
3 - 4 su bardağı un
1çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
1 adet yumurta beyazı
50 gram çörek otu
SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Fanlı programda pişirerek daha kıyır kıyır kurabiyeler elde edebilirsiniz.
SİRKELİ TUZLU KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağını bir kabın içerisine alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurta ilave ederek elinizle karıştırın.
Bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Ardından 3 su bardağı kadar unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesin.
Üzerine yumurta beyazı ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.
180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın. İşte bu kadar, afiyetler olsun!