24 Kasım 2024 Pazar
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Patates ezmesi tarifi: Patates ezmesi artık daha lezzetli!

Haşlanmış patatesin çok az malzeme ile sofrada göz dolduran bir meze haline geleceğini kim bilebilirdi ki? Çok basit bir meze yapıyoruz. Dilerseniz ara sıcak olarak da sunabilirsiniz. İşte patates ezmesi tarifi...

Patates ezmesi tarifi:  Patates ezmesi artık daha lezzetli!
A+ A-

PATATES EZMESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet patates
1/2 adet soğan(yemeklik doğranmış)
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

ÜZERİ İÇİN:

1 tatlı kaşığı pul biber
2 daldere otu(ince kıyılmış)

PATATES EZMESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Patatesleri haşlayın.

Soğanları yağ eklediğiniz bir tavada kavurun, üzerine salçaları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.

Patatesleri çatal yardımıyla ezin.

Patateslerin üzerine salça karışımını ekleyin ve karıştırın.

Dereotu ve pul biber ile süsleyin. Afiyet olsun!

Kaynak: Yemek.com

Patates patates ezmesi