Patlıcan böreği nasıl yapılır? Çok lezzetli olan patlıcan böreği tarifi…
Böreklerin her çeşidi çok güzeldir. Peki hiç daha önceden patlıcanlı börek denemiş miydiniz? Patlıcanlı börek diğer böreklere göre daha farklı bir tada sahiptir ancak yine de çok lezzetlidir. Patlıcan böreği nasıl yapılır? İşte tarifi!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Börekler hem çok lezzetli hem de çok doyurucu yemeklerdir. Bu sebeple de tek başlarına bir öğün olarak tüketilebilir ya da yanında salata veya yoğurt gibi hafif yiyeceklerle yenebilir. Üstelik börekler misafirlerine yapmak için de son derece uygun bir yemektir. Hem evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz hem de pişmesi yarım saatinizi almaz. Bu sebepten eğer bu tarifi daha önceden denemediyseniz hemen denemenizi öneriyoruz. Çünkü bağımlısı olabilirsiniz! Peki patlıcan böreği nasıl yapılır? İşte çok lezzetli olan patlıcan böreği tarifi…
PATLICAN BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 2 adet orta boy patlıcan
- 5-6 adet yufka
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yumurta
- 1 su bardağı beyaz peynir veya lor peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI
- İlk olarak patlıcanları fırında közleyin. Közleme işlemi bittiğinde patlıcanları soğumaya bırakın. Patlıcanlar soğuyunca kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Bu püreyi bir kaseye alın.
- Patlıcan püresine yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın.
- Ayrı bir kasede beyaz peyniri veya lor peynirini ezin ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
- Yufkaları tezgahın üzerine serin ve yufkanın her birini dörde kesin.
- Her yufka parçasının ortasına hazırladığınız patlıcanlı karışımdan bir miktar koyun ve iç malzemeyi yufka ile kapatarak üçgen bir şekil vererek kapatın.
- Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağ sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika veya altın rengini alana kadar pişirin.