22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Patlıcan kızartma yaparken bu yöntemi deneyin! Hiç yağ çekmemesi için...

Kızartma tarifleri Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Kızartılmış patlıcan çıtır çıtır olur ve çok lezzetlidir ancak tek dezavantajı yapısı gereği çok fazla yağ çekmesidir. Patlıcan kızartırken mide sorunu yaşamak istemiyorsanız sizlere sunacağımız bu yöntemlere dikkat edebilirsiniz.

Patlıcan kızartma yaparken bu yöntemi deneyin! Hiç yağ çekmemesi için...
A+ A-

Patlıcanın kızartırken yağ çekmesini önlemek istiyorsanız bu yöntemlere göz atın!

Sirke ekleyin

Patlıcanın yağ çekmesini önlemenin en etkili yollarından biri sirke kullanmaktır. Bunu yapmak için patlıcanları kızartırken yağa biraz sirke ekleyin. Sadece yağın emilmesini engellemekle kalmıyor, aynı zamanda ürünün daha lezzetli olmasını da sağlıyor.

patlıcan kızartma

Tuzda bekletin

Bu basit yöntem sayesinde patlıcanları kızartırken yağın emilmesini engelleyebilir ve yemeğin daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem sadece tuz ve su gerektirir.

Patlıcanları soğuk tuzlu suya koymak, kızartma sırasında yağ çekmelerini önleyecektir. Bu yöntemde öncelikle patlıcanları farklı yöntemler kullanarak soyarsınız. Daha sonra bir kaseyi soğuk suyla doldurun ve biraz tuz ekleyin. Patlıcanı kaseye ekleyin. Bu patlıcanın acılığını ortadan kaldıracaktır. Patlıcanları bir süre soğuk tuzlu suda bekletin, ardından süzün ve dilimler halinde kesin.

Ayrı bir kapta soğuk su ve tuzu ekleyerek soğuk salamura karışımı hazırlayın. Kestiğiniz patlıcanları suya koyun ve suyun rengi değişene kadar bekleyin. Daha sonra salamurayı boşaltın ve patlıcanları peçeteyle kurulayın.

Patlıcanların yağ çekmesini önleyecek diğer yollar ise şöyle;

Ağırlık koyun

Bir bardak su ile yapılan bu yöntem acelesi olmayan kişiler için uygundur. Patlıcanı soyup dilimleyin. Daha sonra bir kağıt peçete yayın, üzerine patlıcan dilimleri koyun, üzerine biraz tuz dökün ve başka bir kağıt peçeteyle örtün. En son serdiğiniz kağıt peçetenin üzerine bir tabak veya demir tencere yerleştirin. Ağır ürünleri yerleştirin. 2 saat bu şekilde bırakın. 2 saat sonra patlıcanlar kızartılabilir.

Patlıcan kızartma yaparken bu yöntemi deneyin! Hiç yağ çekmemesi için... - Resim : 2

Tavada kızartın

Bu yöntem Teflon kaplı bir tencere gerektirir. Patlıcanları soyup dilimledikten sonra yapışmaz tavaya biraz yağ ekleyin. Daha sonra patlıcan dilimlerini ekleyip kızartın. Bu patlıcanın yağı çekmesini önleyecektir.

Ateş yüksekliğine dikkat edin

Patlıcanların kızartırken yağ çekmesini önlemek için ocak sıcaklığı da önemli bir faktördür. Kızartma yaparken ocağı çok yükseğe ayarlamamaya dikkat edin çünkü bu patlıcanların çok fazla yağ çekmesine neden olur. Bu nedenle patlıcanı orta ateşte kızarttığınızdan emin olun. Kızarttıktan sonra fazla yağını kağıt peçeteyle alın.

Patlıcan Tarif