21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Pazar kahvaltılarının yeni vazgeçilmezi! Dışarıdan simit almanıza gerek yok…

İçi yumuşak, dışı çıtır simitleri kim istemez ki? Kahvaltı restoranlarında ve pastanelerde popüler olan hamur işleri artık evde de yapılabiliyor. Peki tarifi nasıl? Misafirlerinizi büyüleyecek simit pişilerinin nasıl yapılacağını buradan öğrenebilirsiniz. İşte detaylar…

Pazar kahvaltılarının yeni vazgeçilmezi! Dışarıdan simit almanıza gerek yok…
A+ A-

Pek çok insan özellikle kahvaltıda hamur işleri yemeyi sever. Simit pişi de bir diğer popüler tariflerden biridir. Bu pişinin yapımı ise oldukça kolaydır. Tarifi kullanırken akılda tutulması gereken birkaç şey var. Tarife uyarsanız efsane lezzete ulaşabilirsiniz. Gelin simit tarifi püf noktalarını birlikte keşfedelim.

Simit pişi tarifi

Simit pişi tarifi

Tarif için malzemeler

  • 100 ml ılık su
  • 100 ml ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 15 gr şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 600 gr un
  • Üzeri için
  • Susam

Simit pişi tarifi

Hamuru hazırlarken doğru kıvamda olmasına dikkat edin

  • Derin bir kapta su, süt, şeker ve mayayı birleştirin. Malzemeler birleşene kadar karıştırın, ardından unu azar azar ekleyin. Unu eklerken elemeyi unutmayın. Bu, hamurun daha kalın olmasını ve topaklanmamasını sağlayacaktır. Tüm malzemelerin hamura karıştığından emin olduktan sonra hamuru çalışma tezgahınıza koyun ve yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı biraz yapışkan olmalıdır. Bu kıvama gelince bir kaseye alıp üzerini streç filmle hava almasın diye örtün ve bir saat bekletin.

Hamuru oluşturma zamanı

  • Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru ikiye bölün. Hamuru 8 eşit parçaya bölün. Bezeyi büyük bir kaseye yerleştirin ve tekrar plastik ambalajla sarın. Hamuru küçük parçalara bölüp 10 dakika kadar bekletin. Sürenin sonunda un serpin ve hamuru tek tek açmaya başlayın. Açarken hamurun tamamını eşit şekilde yaklaşık 10 cm kadar uzatın. Daha sonra çay bardağının kenarını kullanarak hamurun ortasına bir delik açın ve hamura simit şekli verin.

Kızgın yağda pişirin

  • Susam tohumları simitlerin vazgeçilmezidir. Bunu yapmak için oluşan hamurun üst ve alt kısımlarını sütle hafifçe nemlendirin. Daha sonra hamurun üzerine bol miktarda susam serpin. Derin bir tencereye veya tavaya bol miktarda yağ ekleyin. Yağ ısındıktan sonra simitleri pişirmeye başlayabilirsiniz. Bu arada hamurun her tarafının iyice kızarmasına dikkat edin ki iç kısmı çiğ kalmasın. Kızaran simitleri kağıt havlu serili bir tabağa alıp yağının süzülmesini sağlayın.
Tarif