01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Perde pilavı malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Nefis perde pilavı tarifi...

Pek çok kişi perde pilavının nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, perde pilavı için hangi malzemeler gerekli? Denenmiş tam ölçülü perde pilavı tarifi...

Perde pilavı malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Nefis perde pilavı tarifi...
A+ A-

Biraz zaman alan, ince eleyip sık dokumak gereken bir tarif perde pilavı ama zor değil, bunu kabul etmiyoruz. İstedikten sonra her şeyi başarabilirsiniz. Hele önceden haşlanmış tavuk etiniz varsa bu pilav tam size göre.

PERDE PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 yemek kaşığı tereyağı
2,5 su bardağı baldo pirinç(yıkanmış, süzülmüş)
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet haşlanmış tavuk
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı toz kırmızı biber
1çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı yenibahar

Kalıpları yağlamak için:

100 gram tereyağı
100 gram çiğ badem(kabukları soyulmuş)

Hamuru için:

100 gram tereyağı
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

PERDE PİLAVI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Tavuk but ve göğüs etini üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlayın. Arzuya göre kuru soğan, defne yaprağı, kök sebzeler ve karanfil ilave edin. Haşlanmış tavukları deri ve kemik kısımlarını ayıkladıktan sonra didin. Pilavın daha zengin tatlara sahip olması için; haşlanmış göğüs eti yerine but ve göğüs etini bir arada kullanın. Bu işlem pilav yapımında kullandığınız tavuk suyunun daha yağlı ve lezzetli olmasını sağlayacaktır.Hamurun daha iyi kızarması için; pişirme kaplarını yağlama işleminde kullandığınız tereyağına çok az miktarda pekmez ekleyebilirsiniz.

PERDE PİLAVI TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Perde pilavını büyük boy bir kek kalıbı ya da ısıya dayanıklı döküm tencerede hazırlayabilir, dilimleyerek servis edebilirsiniz.

PERDE PİLAVI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Hamuru için, tereyağı, yoğurt, yumurta, tuz ve unu derin bir kapta yumuşak ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Tezgaha alıp hamuru toparlayın. Üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.

Pilav tenceresini bol tereyağı ile yağlayın ve kabukları soyulmuş çiğ bademleri tencerenin tabanı ve kenarlarına yapıştırın. Pilavı hazırlarken tencereyi buzdolabında bekletin.

Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Dolmalık fıstıkları katıp 2-3 dakika kavurun.

Pirinçleri ilave edip kısık ateşte şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun. Kalan baharatları da ekleyip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu tencereye ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Demlenmiş pilava haşlanmış tavukları ekleyip karıştırın.

Hamurun 4'te 1'ini kenara ayırıp kalan hamuru açın. Kenarları dışarı sarkacak şekilde tencereye yerleştirin.

Pilavı hamurun üzerine ekleyin ve ayırdığınız hamurla üzerini kapatın.

190 derece fırında 30 dakika pişirin. Tencereyi ters çevirip sıcak sıcak servis edin, afiyet olsun!

Kaynak: Yemek.com

perde pilavı pilav yemek tarifi içli pilav