Peynirli gözleme nasıl yapılır?
Peynirli gözleme herkesin sevdiği bir yemektir. Bugün ise bu lezzetli tarifin ayrıntılarını paylaşacağız. Peynirli gözleme nasıl yapılır? İşte o harika tarif!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Peynirli gözleme zamansız bir yemektir. İsterseniz misafirleriniz geldiğinde yapın, isterseniz kahvaltıya yapın, isterseniz de dışarı çıkarken yanınıza alın. Her türlü çok lezzetli olan bu gözlemeyi sürekli yapmak isteyeceksiniz. Bugün ise sizlere bu tarifin ayrıntılarını aktaracağız. İsterseniz içine hangisini seviyorsanız ıspanak, ot eklemeleri de yapabilirsiniz. Tarifini alınca içerisindeki malzemeler size kalmış. O halde bu lezzetli tarifin ayrıntılarına geçelim. Peynirli gözleme nasıl yapılır? İşte o tarif!
PEYNİRLİ GÖZLEME NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- Hamur için
- 500 gram un
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı ılık su
- İç Malzeme
- 250 gram lor peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Pişirmek için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
- Derin bir kapta un, tuz, yoğurt, su ve sıvı yağı karıştırın ve yoğurun. Sonrasında üstünü örtüp 30 dakika dinlendirin.
- Daha sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve unladığınız tezgahta merdane ile açın.
- Yufkanın iç kısmına biraz sıvı yağ sürün.
- Başka bir kapta lor peyniri, doğranmış maydanozu karıştırın.
- Hamurun yarısına peynirli harcı koyun ve yarım ay şeklinde hamuru kapatın.
- Hem arkasını hem önünü yağlanmış tavada güzelce pişirin.