Peynirli pankek nasıl yapılır?
Bu tarif kahvaltılara çok yakışıyor. Pankekin normalini de çok severiz ama hiç peynirlisini denediniz mi? Mutlaka denemelisiniz! Peynirli pankek nasıl yapılır? İşte tarifi!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Pankek hepimizin sevdiği tariflerden biridir. Yanına meyveler, çikolata ezmeleri ya da fındık, fıstık ezmeleriyle çok yakışır. Bugün ise pankekin daha farklı bir tarifini sizlerle paylaşacağız. Kahvaltılara çok yakışan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İsterseniz kahvaltıya hazırlayabilirsiniz isterseniz de misafirleriniz geldiğinde onlara servis edebilirsiniz. Her türlü çok beğeneceğinizden eminiz. O halde tarifin detaylarına geçelim. Peynirli pankek nasıl yapılır? İşte o harika tarif!
PEYNİRLİ PANKEK NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 150 gram beyaz peynir
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 su bardağı un
YAPILIŞI
- İlk olarak beyaz peyniri bir çatalla ezin. Dilerseniz başka bir peynir ya da kaşar da kullanabilirsiniz.
- Bir karıştırma kabına un ve sütü ekleyerek karıştırın.
- Üzerine yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Daha sonra pankek hamuruna sırasıyla kabartma tozu, pul biber, tuz, peynir ve ince kıyılmış çeyrek demet maydanozu ilave edin ve tüm malzemeleri karıştırın.
- Sonra tavaya biraz sıvı yağ dökün ve ısıtın.
- Hamurdan birer yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve arkalı önlü pişirin.
- Pişirirken çok yüksek ateşte pişirmemeye dikkat edin.