20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Poğaçalara lezzet katıyor... 1 hafta bayatlamasını önlüyor! Aşçılar da söylemiyordu

Sabah kahvaltılarının baş tacı poğaçaların evde yapılanı için bayatlamayan bir taktiği var…

Poğaçalara lezzet katıyor... 1 hafta bayatlamasını önlüyor! Aşçılar da söylemiyordu
A+ A-

Fırın poğaçalarına neredeyse kimse hayır diyemez. Tabii diyet yapanlar hariç. En güzel poğaçalar ise aslında evde yapılanlardır. Ev hanımları poğaçaları eşleri ve çocukları için sabah kahvaltılarında tüketmek üzere hazırlar.

POĞAÇA BAYATLAMAMASI İÇİN BÖYLE SAKLAYIN

Hal böyle olunca fırına atılan poğaça çok fazla yapılır. Fazla yapılan poğaça ise maalesef bayatlamaya mecburdur. Ama şimdi size yılların ev hanımı olan Meryem Hanımın kendi tecrübelerinden tüyo vereceğiz. Meryem Hanım poğaçalarını bayatlamaması için kağıt havluya sararak saklama kabında saklar. Böylece hava hava almayan poğaçalar uzun süre dayanır ve bayatlamaz. Günler sonra bile ilk günkü gibi taptaze olur.

Poğaçalara lezzet katıyor... 1 hafta bayatlamasını önlüyor! Aşçılar da söylemiyordu - Resim : 1

BAYATMALAMAYAN POÇAĞA İÇİN HAMURA MUTLAKA EKLEYİN

lezzet.com.tr sitesinde yer alan bir haberde ise poğaçaların bayatlamaması için kesinlikle kabartma tozu eklenmesi gerektiği belirtildi. Bayatlamayan poğaça tarifi için şu malzemeleri hazırlayın:

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şişe soda
  • 3 su bardağı un

Harç için

  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gr beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

-İlk olarak yaş mayayı ılık sütün içinde toz şekerle birlikte eritin.

-Eriyen karışımın içerisine; ayçiçek yağı, ılık süt, tuz, soda ve unu da ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

-Mayalanması için, üzerini nemli bir bezle örtüp 45 dakika kadar bekletin.

-Bu esnada beyaz peyniri çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın ve karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynirli karışımdan paylaştırın.

-Elinizle yuvarlayıp kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız poğaçaları dizin. -Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.

-Özel günlerde veya çay sohbetlerinde bayatlamayan poğaçayı tek sunmak istemiyorsanız, patatesli kek veya Rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: lezzet.com.tr

Görsel kaynak: HayalimdekiYemekler

Derleme: aydinlik.com.tr

Son Dakika Haberleri