Yandex
01 Mart 2025 Cumartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

'Poğaçam kabarmıyor' diyenler hemen deneyin! Tepsiden taşan puf puf poğaça tarifi...

"Poğaçam kabarmıyor" diyenler bu haber sizin için. Hamurunda yapacağınız birkaç ufak dokunuşla poğaça tepsiden taşacak, puf puf kabaracak. İşte hamur işi sevenlerin vazgeçilmezi olacak o tarif...

'Poğaçam kabarmıyor' diyenler hemen deneyin! Tepsiden taşan puf puf poğaça tarifi...

Puf puf kabaran ve hata tepsiye sığmayan poğaça tarifi ile karşınızdayız. Hamurunda yapacağınız birkaç ufak dokunuş ile poğaçanın kabarması durmayacak. İddia ediyoruz her tadan sizden tarifini isteyecek. İşte tepsiden taşan puf puf kabaran poğaça tarifi...

TEPSİDEN TAŞAN PUF PUF POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

👉 2 yumurta akı
👉 1 su bardağı ılık süt
👉 1 su bardağı sıvı yağ
👉 1 su bardağı ılık su
👉 1 paket instant maya
👉 4 yemek kaşığı şeker
👉 5,5-6 su bardağı un
👉 1 yemek kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

👉 Kaşar peyniri

Üzeri İçin:

👉 Yumurta sarısı
👉 2-3 yemek kaşığı Sıvı yağ

TEPSİDEN TAŞAN PUF PUF POĞAÇA NASIL YAPILIR?

Yumurta akı, süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri karıştırma kabına alın. Karıştırdıktan sonra üzerine unu kontrollü bir şekilde ilave edin.

Tuzu da ilave ettikten sonra bir spatula yardımı ile karıştırın.

Hamur katılaştıktan sonra tezgaha alın ve yoğurun.

Güzelce kıvam alan hamuru tekrar yoğurma kabına alın ve üzerini streç film ile kapatıp temiz bir örtü ile sararın. Yaklaşık bir buçuk saat kadar mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamurun üzerini açın ve un serptiğiniz tezgaha alın. Hamurun havasının çıkması için 1-2 kere daha yoğurun.

Yoğurduktan sonra hamuru kesme aşamasına geçin ve 20 eşit parçaya ayırarak elinizle beze haline getirin.

Bezenin birini alarak elinizde hafifçe genişletin, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirin ve yuvarlayın.

Tüm bezeler bitene kadar bu işleme devam edin ve hazır hale gelen poğaçaları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Tekrar tepsi mayası için poğaçaları bekletin. 50°C çalıştırdığımız fırında 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Dilerseniz üzerini temiz bir bez ile örterek de 45 dakika kadar da bekletebilirsiniz.

Ayırdığınız yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ ekleyin ve karıştırın. Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün.

Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığınız 185°C fırında yaklaşık 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın.

Pişen poğaçaları fırından çıkartarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edin.

Şimdiden herkese afiyet olsun!

Poğaça Tarif yemek