Pratik oluşu dillere destan, 10 dakikada servise hazır! Tembel pastası tarifi...
Bu pasta tarifinden daha pratiği yok! Üstelik yalnızca 10 dakikada servise hazır hale geliyor. İşte karşınızda aniden gelen misafirlerin kurtarıcısı, lezzeti ile damak çatlatan tembel pastası tarifi...
Aniden gelen misafire ne ikram edeceğim diye karara düşünüyorsanız bu tarifimiz tam da size göre! Bu lezzeti ile damak çatlatan tembel pastasını sadece 10 dakikada, birkaç malzeme ile hazırladığınıza kimse inanamayacak. İddia ediyoruz tadanlar bir tabak daha isteyecek. İşte karşınızda 10 dakikada hazırlanan tembel pastası tarifi...
TEMBEL PASTASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
1 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
1 paket çikolata kremalı bisküvi (büyük boy)
1 su bardağı süt
1 paket hazır çikolata sosu
2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
2 yemek kaşığı file badem
10 DAKİKADA HAZIRLANAN TEMBEL PASTASI TARİFİ
1- Krem şantiyi karıştırma kabına alın ve içine 1,5 su bardağı soğuk süt ilave edin. Krem şanti güzelce kabarana kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
2- Ayrı bir kaba bir su bardağı sütü koyun ve bisküvinin iki tarafını da iyice süte batırın.
3- Süte batırdığınız bisküvilerin üzerine hazırlamış olduğunuz krem şantiyi sürün.
4- Ardından bir bisküvi daha alın ve süte batırıp krem şanti sürdüğünüzün üzerine kapatın.
5- Tüm bisküviler bitene kadar bu işlemi sürdürün.
6- Hazır çikolata sosunu, paketin üzerinde yazan tarife göre pişirin.
7- Birbirine yapıştırdığınız bisküvileri servis tabağına dizin ve açık kalan kısımlarını krem şanti ile kapatın. Bu işlemi yaparken bir spatula kullanırsanız daha güzel sonuç alırsınız.
8- Hazırladığınız çikolata sosunu krem şanti ile kapladığınız bisküvilerin üzerine dökün. Tüm pastanın çikolata ile kaplandığına özen gösterin.
9- Son olarak pastanızı Antep fıstığı ve file badem ile süsleyin.
İşte 10 dakikada hazırlanan tembel pastası tarifi bu kadar pratik. Şimdiden yapacak herkesin ellerine sağlık, afiyet olsun!