Protein kaynağı diye tabak tabak yiyorduk! Bu besinleri asla tüketmeyin
Temel bir besin maddesi olan protein, vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu kaynaklardan biridir. Ancak fazla protein tüketimi, bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte fazla tüketmenin sağlığınıza zarar vermek anlamına gelen o besinler...
Protein temel bir besin maddesidir ve vücudumuzun proteini sürekli olarak tedarik etmesi gerekir. Bütün protein kaynaklarından mümkün olduğunca tüketmemiz gerekse de, piyasada en kolay bulunabilen protein kaynaklarından bazıları vitamin ve minerallerden yoksun olabilir, ek ve istenmeyen besinlerle dolu olabilir veya yoğun bir şekilde işlenmiş olabilir. Çok sağlıklı olduğunu düşündüğümüz ancak fazla tüketildiğinde sağlığımıza zarar verecek protein kaynaklarını sizin için derledik.
BU BESİNLERİ TÜKETİRKEN DİKKATLİ OLUN
1. KIRMIZI ET
Harvard Health Publishing'e göre, sığır ve kuzu eti gibi etler yüzyıllardır insan diyetinin ayrılmaz bir parçası olmuştur, ancak yüksek tüketiminin diyabet ve kardiyovasküler hastalık gibi belirli kronik hastalık türlerinin riskini artırdığı bulunmuştur.
2. PEYNİR
Peynir lezzetli, uygun fiyatlı ve hemen hemen her markette mevcut olsa da, muhtemelen onu birincil protein kaynağı olarak seçmemelisiniz. Peynir iyi miktarda protein içermesine rağmen aynı zamanda yüksek düzeyde doymuş yağ ve sodyum içerir. Cleveland Clinic'e göre, bu durum kardiyovasküler rahatsızlıkları veya yüksek tansiyonu tetikleyebilir.
3. FISTIK EZMESİ
2 yemek kaşığı normal fıstık ezmesinde 8 gram protein bulunur ve bu bitki bazlı gıda maddesi aynı zamanda bazı B vitaminleri, magnezyum, bakır ve manganez için mükemmel bir kaynaktır. Ancak fıstık ezmesi fazla tüketildiğinde yüksek şeker ve sodyum seviyelerine yol açabilir.