Yandex
28 Nisan 2025 Pazartesi
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Puf puf kabaran poğaçanın sırrı! İçine bir kaşık ekleyince tepsiden taşıyor...

Çayın yanına en çok yakışan kurtarıcı olan poğaçalar, puf puf kabarınca lezzetine de lezzet katıyor. Tepsiden taşacak kadar kabaran poğaça yapmanın sırrı ise ortaya çıktı. Poğaça hamuruna o malzemeden bir kaşık ekleyince, puf puf kabarıyor.

Puf puf kabaran poğaçanın sırrı! İçine bir kaşık ekleyince tepsiden taşıyor...

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan poğaça, beş çaylarının da olmazsa olmazıdır. Sıcak sıcak tüketilen poğaçalar, mutfakların mis gibi kokmasını sağlar. Eğer puf puf kabaran poğaçalar elde etmek istiyorsanız, içine yalnızca bir malzeme eklemeniz yeterli. İşte o malzeme...

Puf puf kabaran poğaçanın sırrı! İçine bir kaşık ekleyince tepsiden taşıyor... - Resim : 1

Puf puf kabaran poğaça tariflerine eklenen o gizli malzemenin ne olduğu merak ediliyordu. Poğaça hamurunu balon gibi kabartan o malzemenin yalnızca bir kaşık elma sirkesi olduğu ortaya çıktı. Bir kaşık elma sirkesi eklenen poğaça hamuru, tepsiden taşacak kadar kabarıyor.

ELMA SİRKESİ HAMURU NASIL PUF PUF KABARTIYOR?

Poğaça hamuruna eklenen bir kaşık elma sirkesi, hamurun içindeki kabartıcı maddelerle tepkimeye girer ve karbondioksit gazı açığa çıkararak hamurun içinde genişler. Böylece hamur adeta balon gibi kabarır. Sirke ekledikten sonra hamuru bir saate yakın mayalandırmak da kabarmasına yardımcı olur.

PUF PUF KABARAN POĞAÇA TARİFİ...

MALZEMELER:

1 paket instant maya
5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı elma sirkesi

İç Malzemesi İçin:

1,5 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)

Puf puf kabaran poğaçanın sırrı! İçine bir kaşık ekleyince tepsiden taşıyor... - Resim : 2

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı
1yemek kaşığı susam

HAZIRLANIŞI:

Puf puf kabaran poğaça için unu geniş bir kaba alın ve ortasını havuz gibi açın. Kuru mayayı bu çukura ilave edin ve unu havalandırarak, homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.

Kasenin ortasına bir çukur açın ve ılık sütü ve diğer malzemeleri ilave edin. En son elma sirkesini ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamuru streç film ile sararak üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanma sürecinde hamur puf puf kabaracaktır.

Mayalandıktan sonra hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak yassı bir şekil verin. İçerisine kaşar peyniri ekleyerek poğaça şekli verin.

Tüm poğaçaları tepsiye yerleştirdikten sonra üzerilerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçalarınızı pişirin.

Puf puf kabaran poğaçalarınız hazır. Afiyet olsun!

Poğaça Tarif Sirke
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız