24 Kasım 2024 Pazar
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İftar sofrasının yıldızı olacak: 1 kase etiniz varsa mutfağa koşun! Ramazan Kebabı tarifi...

İlk iftar için pişirilecek yemek tarifleri araştırılıyordu. Eğer bir kase etiniz varsa, "İftara ne pişirsem?" sorusunun cevabını buldunuz demektir. İşte iftar sofranızın yıldızı olacak Ramazan Kebabı tarifi..

Ramazan kebabı tarifi, ramazan kebabı nasıl yapılır?

Ramazan ayının ilk orucu tutulurken, "İftara ne pişirsem?" sorusu da sorulmaya başlandı. İlk iftara özel bir hazırlık yapmak isteyenler, ana yemek tarifleri araştırıyordu. Peki ilk iftarda hangi ana yemek pişirilir? Ramazan Kebabı, iftar sofranızın yıldızı olacak. Eğer buzdolabınızda bir kase doğranmış etiniz varsa, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte Ramazan Kebabı tarifi...

RAMAZAN KEBABI TARİFİ

MALZEMELER

3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kase doğranmış et (150-200 gram)
1 su bardağı arpacık soğan

İftar sofrasının yıldızı olacak 1 kase etiniz varsa mutfağa koşun! Ramazan Kebabı tarifi...
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı su
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
3 adet patlıcan (1 parmak kalınlığında kesilmiş, kızartılmış)
2 adet patates (küp doğranmış, kızartılmış)
5 adet köy biberi (kızartılmış)
2 adet domates (iri dilimlenmiş)

Salçalı Sosu İçin:

1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

İri doğradığınız patlıcanları, küp doğradığınız patatesleri, çekirdeklerini aldığınız köy biberlerini kızgın yağda kızartın ve fazla yağını süzdürün.

Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte kuşbaşı etleri mühürleyin ve suyunu salıp, çektikten sonra arpacık soğanları ekleyin.

Arpacık soğanlar çok hafif yumuşadıktan sonra tuzunu, karabiberini ve 1 su bardağı suyunu da ekleyip, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Eğer suyunu çok çekerse yarım bardak su ekleyebilirsiniz.

İftar sofrasının yıldızı olacak 1 kase etiniz varsa mutfağa koşun! Ramazan Kebabı tarifi...

Etler yumuşayınca, haşlanmış nohutları tencereye ekleyin ve güzelce karıştırıp, ocaktan alın.

Isıya dayanıklı bir fırın kabının tam ortasına etli nohut karışımını koyun. Etrafına kızartılmış patlıcan ve patatesleri güzelce dizin.

Köy biberleri ve iri dilimlediğiniz domatesleri de yerleştirdikten sonra hazırladığınız salçalı sosu hepsinin üzerine gezdirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar 25 dakika fırınlayın.

Ramazan Kebabınız hazır. Afiyet olsun!

Ramazan Tarif