Oruçtan sonra hazımsızlık yaşıyorsanız dikkat! Bu şerbet tam size göre...
İftar sofralarında mutlaka bulunması gereken Ramazan şerbeti, sağlığa olan faydalarıyla duyanları şaşkına çeviriyor. Peki Ramazan şerbetinin faydaları neler? Ramazan şerbeti nasıl hazırlanır?
Yüzyıllardır gelenek haline gelen ve iftar sonrası tüketilen Ramazan şerbeti, hazımsızlıktan kansızlığa kadar pek çok sağlık sorununu gideriyor. Ev yapımı olarak hazırlanan Ramazan şerbeti, oruç sürecinde vücutta yaşanan susuzluğu tek bardakta gideriyor. Günde sadece bir bardak tüketilen Ramazan şerbeti, açlık ve susuzluğun etkisiyle vücutta yaşanan olumsuz değişimleri dengeliyor. Peki Ramazan şerbetinin faydaları neler? Ramazan şerbeti nasıl hazırlanır?
ORUÇTAN SONRA BİR BARDAK TÜKETİRSENİZ...
RAMAZAN ŞERBETİNİN FAYDALARI
Susuzluğu giderir
Enerji verir
Sindirim sistemi için faydalıdır
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Tatlı ihtiyacını giderir
RAMAZAN ŞERBETİ TARİFİ
MALZEMELER
6 su bardağı su
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı vişne
10 adet kurutulmuş erik
1 su bardağı kuru üzüm
5 gram taze zencefil
1 adet çubuk tarçın
6 adet karanfil
HAZIRLANIŞI
Suyu derin bir tencereye aktarın. Kabuğunu soyduğunuz taze (kök) zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayan suya toz şekeri atıp karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın.
Son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.
Ocaktan aldığınız şerbet karışımını ılınması için oda ısısında bekletin. Ilınan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın.
Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz ramazan şerbetini soğuk olarak TÜKETİN.
Afiyet olsun!