22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 25°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Resmen usta işi gibi oluyor! 40 yıllık usta tavada pratik lahmacun tarifini verdi…

Türk mutfağının en özel lezzetlerinden lahmacunu evinizde yapmayı denediniz mi? Kıyması, hamuru, pişirmesi... İşte her şeyiyle tam kıvamında olan lahmacunun tavada yapılan tarifi!

Resmen usta işi gibi oluyor! 40 yıllık usta tavada pratik lahmacun tarifini verdi…

Lahmacun genelde özel taş fırınlarda pişirilerek hazırlanır. Peki lahmacunu evdeki malzemelerle hızlıca hazırlamak mümkün mü? Bu sorunun yanıtı tabi ki evet! Canınız lahmacun istediğinde ya da aniden gelen misafirler için hızlı bir şekilde lahmacun yapabilirsiniz. Üstelik bu tarifimiz için fırın kullanmanıza gerek yok! Evet, yanlış duymadınız! İşte lezzetiyle hayran bırakan tavada lahmacun tarifi...

Malzemeler

Hamuru İçin

5 su bardağı kadar un
1,5 su bardağı oda sıcaklığında süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ


İç Harcı İçin

400-500 gram kadar orta yağlı kıyma
2 tane kuru soğan
3 tane yeşil sivri biber
1 tane domates
5 dal maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası(İsteğe bağlı olarak acı ya da tatlı olabilir.)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir miktar tuz(Damak zevkinize göre.)

Hazırlanışı

Resmen usta işi gibi oluyor! 40 yıllık usta tavada pratik lahmacun tarifini verdi… - Resim : 1

  • Derin kaba ılık sütü koyun. İçine tuzu ve sıvı yağı ekleyin. Daha sonra karışıma unu azar azar ilave edin.
  • Ardından doğru kıvamı yakalamak için karışıma ılık suyu da yavaş yavaş ekleyin.
  • Yumuşak hafif ele yapışan bir kıvama gelene kadar hamuru güzelce yoğurun.
  • Yoğurma işlemi bitince tezgâhın üzerini unlayın ve hamuru yaklaşık ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın.
  • Bezelerin üzerine ince ve temiz bir örterek dinlenmeye bırakalım.
  • İç harcı hazırlamak için derin bir kaseye kıymayı koyun.
  • Kuru soğanı ve yeşilbiberi incecik doğrayın kıymaya ilave edin.
  • Maydanozu ve domatesi de ince doğrayarak veya rondodan geçirerek karışıma ekleyin.
  • Karışımın içerisine biber ve domates salçası, sıvı yağ, tuz koyarak güzelce karıştırın. Dilerseniz acı pul biber de ekleyebilirsiniz.
  • Dinlenen bezeleri hafif unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine iç harcı yayın.
  • Pişirme sırasında kapaklı bir teflon tava kullanmanızı öneririz. Tavayı ocağa alın ve altını yüksek ayarda açıp ısıtın. Tava ısınınca ocağın altını kısın.
  • İlk lahmacunu tavaya koyun ve kapağını kapatın. Lahmacunun altı kızarınca tavadan alın ve üzerine nemli bir bez örtün.
  • Bu işlemi tüm lahmacunlara uygulayarak hepsini aynı şekilde pişirin.
  • Tüm lahmacunlar pişince yeşillik ve limonla servis edin. Afiyet olsun.
Son Dakika Haberleri