Ressam Ertuğrul Ateş'in sergisi açıldı: Kurdele izleri heykellerde sürecek
Ressam Ertuğrul Ateş'in eserlerinin yer aldığı resim sergisi, Canvas Art Gallery'de açıldı. 28 Şubat'a kadar ziyarete açık olan sergi, Nisan ayında İstanbul'da, ekim ayında da Amerika'da sanatseverlerle buluşacak.
Ressam Ertuğrul Ateş, 100'ün üzerinde resim sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Artık resimlerinde kurdele motiflerinin bulunmayacağını belirten Ateş, kurdele izlerinin heykellerde süreceğini söyledi. Ateş, Anadolu topraklarının bereketli ve doğurgan olduğunu belirtti, “Üretimin başında kadınlar var. Bu zenginliğin, doğurganlığın adı kadın. Kadın bedeninde, doğanın tüm renkleri hareketleri var. Resimlerimde de hep varoldular. Minnet duygumdan olsa gerek” dedi.
HAYAT DOLU RENKLER
Ateş, 2021 yılı imzalı sanat eserlerinin sergilendiğini söyledi. Ateş eserleri şöyle anlattı:
“2020'ye kadar benim resimlerimde sürekli kullandığım kurdele motifi, ışık süzmeleriyle buluştu. Artık kurdele resimlerde izleriyle varolacak. Resimlerde kahve falından oluşan doku bir akışa gidiyor. Kendi kendini üretiyor. Ağaçlara bağlanan bez parçaları, benim resimlerime döndü dolaştı kurdele olarak geldi. Onunla yolculuk yaptık. Kurdelelar resimden çıktı ama heykellerde devam edecek. Daha önce de kullandığım ışık süzmeleri vardı o süzmeler daha konsantre oldu. Yepyeni bir gelişmeyle resim kendi içinde değişiyor. Geçtiğimiz sıkıntılı süreci hayat dolu renklerle aşmayı düşündüm. Renk önemli bir unsur. Eskiden daha sade renkler kullanırdım. Günümüz dünyasının da getirisiyle böyle bir etki oluştu.”
'İNSAN BEDENİNDE DOĞANIN TÜM RENKLERİ VAR'
Eserlerinde ışık ve kadının bağdaştığından bahseden Ateş, şöyle devam etti:
“Bu memleketin asıl adı Anadolu. Bu özelliğini toprakların olağanüstü bereketli olması ve doğurganlık özelliğinden alıyor. Bu zenginliğin, doğurganlığın adı kadın. Kadın bedeninde, doğanın tüm renkleri hareketleri var. İnsan bedeninde asılda böyle. Resimlerimde de hep varoldular. Minnet duygumdan olsa gerek.”
'ÜRETİMİN BAŞINDA KADINLAR VAR'
Çocukluğunun tarlalarda geçtiğini anlatan Ateş, şunları kaydetti:
“Anadolu'daki tarlalarda esas çalışan kadındır. Üretimin başında onlar vardır. Ben de bir köy çocuğuyum, çocukluğumda herkes tarladaydı. Kadın bir bedende başka bir beden oluşturuyor. Anneyle çocuk arasındaki bağ yaşam boyu sürüyor. Çok kutsal bir şey... Resimlerimde kadının bedeni vurgulamıyorum. Sadece beden diliyle karakteri yansıtıyorum. Bütün renkler bizim. Doğada hepsi bu renklerin yanyana. Doğa bize neyin nasıl olduğunu söylüyor.”