Rize usulü mıhlama nasıl yapılır?
Türk mutfağında özellikle Rize yöresinde severek tüketilen mıhlama tarifini bugün sizlerle paylaşacağız. Bu tarifi deneyince eminiz sürekli yemek isteyeceksiniz. İşte o çok lezzetli Mıhlama tarifi!
Mıhlama, özellikle Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen lezzetli bir yemektir. Temel olarak mısır unu, tereyağı ve peynirin bir araya getirilmesiyle yapılır. Mıhlama, özellikle Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olarak kabul edilir ve birçok kişi tarafından lezzetli bulunur. Mıhlama, çeşitli malzemelerin bir araya getirildiği bir yemektir. En temel malzemeleri tereyağı, peynir, mısır unu ve su içerir. Bunlar bir araya geldiğinde farklı tat ve dokuların birleşimini oluştururlar. Bugün ise size Rize Usulü Mıhlama Tarifini paylaşacağız. Bu tarifi denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceksiniz. Rize usulü mıhlama nasıl yapılır? İşte tarifi!
RİZE USULÜ MIHLAMA NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı süt kaymağı (ya da krema)
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır unu
1,5 su bardağı su
150 gram trabzon peyniri (tuzsuz tel ya da çeçil peyniri
YAPILIŞI
- Öncelikle bakır bir tavada tereyağını eritin.
- Sonrasında süt kaymağını katıp tereyağı ile birlikte sıvı bir hal alana kadar eritin.
- Kaymak ve tereyağı tamamen eridiğinde unu katıp kısık ateşte kavurun.
- Sonrasında azar azar mısır unu ekleyin ve tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
- Mısır unu renk almaya başladığında bir parça su ekleyip suyunu çektirin.
- Ardından kalan suyu da ekleyin. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp hafifçe karıştırın. Sonrasında ocaktan alın.