23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Rize usulü mıhlama nasıl yapılır?

Türk mutfağında özellikle Rize yöresinde severek tüketilen mıhlama tarifini bugün sizlerle paylaşacağız. Bu tarifi deneyince eminiz sürekli yemek isteyeceksiniz. İşte o çok lezzetli Mıhlama tarifi!

Rize usulü mıhlama nasıl yapılır?
A+ A-

Mıhlama, özellikle Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen lezzetli bir yemektir. Temel olarak mısır unu, tereyağı ve peynirin bir araya getirilmesiyle yapılır. Mıhlama, özellikle Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olarak kabul edilir ve birçok kişi tarafından lezzetli bulunur. Mıhlama, çeşitli malzemelerin bir araya getirildiği bir yemektir. En temel malzemeleri tereyağı, peynir, mısır unu ve su içerir. Bunlar bir araya geldiğinde farklı tat ve dokuların birleşimini oluştururlar. Bugün ise size Rize Usulü Mıhlama Tarifini paylaşacağız. Bu tarifi denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceksiniz. Rize usulü mıhlama nasıl yapılır? İşte tarifi!

Rize usulü kuymak nasıl yapılır?

RİZE USULÜ MIHLAMA NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı süt kaymağı (ya da krema)

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı mısır unu

1,5 su bardağı su

150 gram trabzon peyniri (tuzsuz tel ya da çeçil peyniri

Rize usulü mıhlama nasıl yapılır? - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Öncelikle bakır bir tavada tereyağını eritin.

  2. Sonrasında süt kaymağını katıp tereyağı ile birlikte sıvı bir hal alana kadar eritin.

  3. Kaymak ve tereyağı tamamen eridiğinde unu katıp kısık ateşte kavurun.

  4. Sonrasında azar azar mısır unu ekleyin ve tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.

  5. Mısır unu renk almaya başladığında bir parça su ekleyip suyunu çektirin.

  6. Ardından kalan suyu da ekleyin. Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp hafifçe karıştırın. Sonrasında ocaktan alın.

Son Dakika Haberleri Rize usulü mıhlama nasıl yapılır Rize usulü mıhlama kuymak mıhlama