Yandex
15 Mart 2025 Cumartesi
İstanbul 13°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Rize'de 3 saatte 2,5 ton hamsi tükendi! Duyan akın etti

Rize Belediyesi’nin düzenlediği 7'nci Hamsi Festivalinde 2,5 ton hamsi 3 saatte tükendi. Festivalde hamsiden yapılan yaklaşık 153 çeşit yiyecek sergilendiği festivalde yurttaşlar hamsi alabilmek için uzun kuyruklar oluştu.

Rize'de 3 saatte 2,5 ton hamsi tükendi! Duyan akın etti

Rize’de Hamsi Festivalinin 7’ncisi dün yapıldı. Hamsiden yapılan 153 çeşit yiyeceğin sergilendiği yemek stantlarında ustalar tariflerini de anlattı. Ev yapımı yöresel yemeklerini tanıtan kadınlar, maliyetlerin çok arttığını ve bu nedenle hazırladıkları ürünlerin fiyatlandırmasında sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Rize'de 3 saatte 2,5 ton hamsi tükendi! Duyan akın etti - Resim : 1

Festivalde konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin şunları söyledi:

“Şu anda 153 tane hamsiyle yapılmış ürün var. Hamsiyi her yerde kullanıyoruz. Asıl orijinali şu anda mangallarda ve yağda pişirilen hamsimiz, vatandaşlarımız bu lezzetleri görerek mutfaklarında da hem sağlıklı olan bu yiyecekleri bölgenin simgesi olan hamsiyle bütünleştirip yapacak.

Az önce bal kabağı içinde hamsi pilavı yedik gerçekten çok lezzetliydi. Hamsili lahmacun var hepsi birbirinden marifetli, hamsiden her şeyin yapıldığını öğretiyorlar bize. Ama burada en önemli şey de şu, şu anda mangal çay çöpünden yapılan mangal kömürüyle yanıyor. Şu anda hamsi iyi mevsimi iyi olunca hamsi ucuz olur.”

Kaynak: ANKA
Rize hamsi
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız