20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Rize'nin lezzetleri tanıtıldı

Rize'de "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılara yöresel yiyecekler ikram edildi.

Rize'nin lezzetleri tanıtıldı
A+ A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Rize Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde İsmail Kahraman Kültür Merkezinde etkinlik düzenlendi. Yöresel yemeklerin sergilendiği etkinlikte, Vali Kemal Çeber'in eşi Neslihan Ayan Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin'in eşi Fatma Metin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu ile kurum müdürleri, masaları gezerek yiyecekler hakkında bilgi aldı.

Rize mutfağında önemli yeri olan kara lahana çorbası, yaylacıların yayla yolunda azık olarak kullandığı Hemşin ketesi ile yörenin en önemli tatlısı Laz böreği, etkinliğe katılanların ilgisini çekti.

Kültür ve Turizm Müdürü Alemdaroğlu, Rize'nin yöresel mutfağıyla önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Asırlık Türk mutfağının önemine işaret eden Alemdaroğlu, "Tanıtımın yanında gelecek nesillere aktarmak bizim için önemli. Mutfağımız, geleneksel, sağlıklı ve israfı önleyici şekilde atıksız olma özelliğiyle örnek bir mutfak olarak tüm dünyaya tanıtılacaktır." dedi.

Rize türk mutfağı haftası