22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 11°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Rulo pasta nasıl yapılır? İşte çok lezzetli çilekli rulo pasta tarifi...

Rulo pasta genel olarak herkesin çok sevdiği bir pasta türüdür. Bugün ise çilekli halinin nasıl yapılacağını aktardık. Rulo pasta nasıl yapılır? İşte çok lezzetli çilekli rulo pasta tarifi... Merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Rulo pasta nasıl yapılır? İşte çok lezzetli çilekli rulo pasta tarifi...
A+ A-

Rulo pasta çoğunlukla rulo şeklinde yapılan ve genellikle tatlı olan bir pasta türüdür. Bu pasta, çeşitli malzemelerle doldurulabilir ve daha sonra rulo şeklinde sarılarak hazırlanır. İç malzemeler çoğunlukla kremalı veya meyveli dolgular, çikolata kreması veya fıstık ezmesi gibi çeşitli tatlı maddeler olur. Rulo pastayı yapmak genellikle ince bir kek tabakasının fırında pişirilmesiyle başlar. Ardından üzerine doldurma malzemesinin sürülmesi ve son olarak rulo şeklinde katlanmasıyla devam eder. Daha sonra pasta kesilip servis edilmeye başlanır. Bugün ise çilekli rulo pastanın nasıl yapılabileceğini aktardık. Rulo pasta nasıl yapılır? İşte çok lezzetli çilekli rulo pasta tarifi...

Rulo pasta nasıl yapılır?

RULO PASTA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • Kek İçin
  • 4 büyük yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilin
  • Bir tutam tuz
  • Dolgusu İçin
  • 2 su bardağı taze çilek (dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı taze krema
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilin

Rulo pasta nasıl yapılır? İşte çok lezzetli çilekli rulo pasta tarifi... - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Fırını önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlayın. Yaklaşık 30x40 cm boyutlarında bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
  2. Keki hazırlamak için önce yumurtaları ve toz şekeri büyük bir kaseye koyun. Mikserle yüksek hızda yaklaşık 3-4 dakika boyunca karışımı iyice çırpın. Karışım hafifçe kabarana kadar çırpmaya devam edin.
  3. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, kakao tozu ve vanilini karıştırın.
  4. Kuru karışımı yumurta ve şeker karışımına ekleyin ve spatula veya tahta kaşıkla dikkatlice karıştırın. Un tamamen karışımın içine girene kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Hazırladığınız kek karışımını fırın tepsisine dökün ve düzeltin. Fırında yaklaşık 10-12 dakika veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  6. Kek piştikten sonra, sıcakken yağlı kağıt üzerine çevirin ve hızlıca rulo yapın. Kek ruloyu soğuması için bir kenara bırakın.
  7. Dolgu için, taze çilekleri yıkayın ve dilimleyin.
  8. Ayrı bir kasede taze kremayı, pudra şekerini ve vanilini karıştırın.
  9. Soğuyan keki dikkatlice açın ve içine hazırladığınız krema karışımını sürün. Üzerine dilimlenmiş çilekleri serpiştirin.
  10. Keki tekrar rulo şeklinde sarın ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin.

Son Dakika Haberleri rulo pasta tarifi rulo pasta çilekli rulo pasta rulo pasta nasıl yapılır çilekli rulo pasta tarifi