30 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Rusya’da Dünya Kahvaltı Günü kapsamında Türk kahvaltısı tanıtıldı

Rusya’da, Dünya Kahvaltı Günü çerçevesinde geleneksel Türk kahvaltısında yer alan lezzetlerin tanıtımı gerçekleştirildi.

Rusya’da Dünya Kahvaltı Günü kapsamında Türk kahvaltısı tanıtıldı

Rusya’da, Dünya Kahvaltı Günü çerçevesinde geleneksel Türk kahvaltısında yer alan lezzetlerin tanıtımı gerçekleştirildi.

UNESCO'nun her yıl haziran ayının ilk pazar günü için ilan ettiği "Dünya Kahvaltı Günü" kapsamında Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği bir restoranda program düzenledi.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın katıldığı programa Rus üniversitelerinden ve Rus medyasından misafirler davet edildi.

Büyükelçi Samsar, yaptığı konuşmada, Rus dostlarla bir arada bu günü kutladıklarını belirterek, "Kahvaltının Türk gastronomi kültüründe önemli bir yeri var. Özellikle hafta sonları kahvaltı, dostlarla beraber paylaşınca güzel hale gelir." dedi.

Bugünkü kahvaltıda değişik mutfaklardan örneklerin bulunduğuna dikkati çeken Samsar, şöyle devam etti:

"Kahvaltının vazgeçilmez esaslarından bir tanesi zeytindir. Aynı şekilde çeşitli peynir türleri de kahvaltının ana bileşenlerindedir. Hamur işleri de buna dahil. Değişik çeşitlerdeki ekmekler, simit, börek, poğaça, bal, tereyağı, kaymak, yeşillik, domates, salatalık ve bol bol çay. Bunların hepsi kahvaltı kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır."

Ayrıca Samsar, Türkçede kahvaltı kelimesinin “kahve” ve “altı” kelimelerinden oluştuğuna dikkati çekti.

Kaynak: AA
Son Dakika Haberleri