'S-400 ayarında yerli hava savunma sistemimiz olacak'
SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, savunma sanayii alanındaki son gelişmelere dair soruları yanıtladı. Atmaca füzesinin karadan karaya versiyonunu devreye almak üzere olduğunu ifade eden Demir, "S-400 seviyesinde bir hava savunma sistemimiz olacak" dedi.
T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, savunma sanayii alanındaki son gelişmelere dair soruları yanıtladı.
“Atmaca füzesinin karadan karaya versiyonunu devreye almak üzereyiz.” diyen Demir, “Hava savunma şemsiyesi Siper’e kadar 70-100 km önleme menzili oluşturacağız. Siper sistemiyle bunun üzerine çıkacağız. Daha sonra S-400 seviyesinde bir hava savunma sistemimiz olacak.” şeklinde konuştu.
SSB Başkanı İsmail Demir'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:
“S-400 ayarında bir yerli hava savunma sistemine doğru gidiyoruz, önümüze 5 yıllık bir hedef koyduk.”
(Savunma ihracatındaki süreç) “Bir izin süreci var. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarının analizleri sonucu izin belgesi veriliyor. Ülkeye, şartlara bakılıyor. Şirketlerimiz ve bizler alınan yeşil ışığa göre adım atıyoruz.”
PROF. DR. İSMAİL DEMİR
"750'Yİ AŞKIN PROJEMİZ DEVAM EDİYOR"
“750’yi aşkın projemiz hala devam ediyor. Bu projelerin bedeli yaklaşık 70 milyar dolar.”
“Tank motorumuz şu an test aşamasında. Motor konusunda bir seferberliğimiz var.”
“İnsansız hava araçlarının deniz platformlarında, uçak gemisi gibi araçlarda konuşlandırma çalışmalarımız devam ediyor.”
(MMU projesi için ortaklıklar) “İş birliği yapmak isteyen ülkelerle kendi şartlarımızla konuşuruz. Ama bekleyecek değiliz yola çıktık. Kapıyı kapatmadık, gelebilirler. Ancak bunları bekleyecek durumda değiliz.”
(IDEF’21) “Sadece ben yaklaşık 40 delege ile görüştüm. Burası bir vitrin. Harekatlar sayesinde ürünlerimiz kendilerini gösterdi. Çok çeşitli ürünleri gördüler. Görüştüğümüz heyetler bunları bize defalarca dile getirdi.”
“İHA/SİHA’ları kullandık. Ama hasımlarımız kabiliyet ve kullanış şekillerini öğrendiler. Hasımlarımız milli SİHA’ların kimi kullanım donelerini gördüler. Biz bu noktada durursak sorun olur. O nedenle üzerine koyarak ilerlemeye devam ediyoruz. Sürekli yeni teknolojilere yönelmek zorundayız. Durdurulamaz olmak zorundayız.”
“Ben şahsen MMU, MİUS ve uzaya çıkacak olan roketimizi heyecanla bekliyorum.”