22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sadece 10 dakikada hazırlanan 5 kahvaltılık tarifi! Artık pazar kahvaltıları çok daha lezzetli…

Kahvaltı günün en önemli öğünü! Tüm gün boyunca enerji dolu ve sağlıklı hissetmek istiyorsanız kahvaltıyı es geçmemeniz gerekir. Bir de sürpriz misafirleriniz varsa sabahları pratik tariflerle hem lezzetli hem sağlıklı bir öğün hazırlamak çok kolay.

Sadece 10 dakikada hazırlanan 5 kahvaltılık tarifi! Artık pazar kahvaltıları çok daha lezzetli…

Güne güzel bir başlangıç yapmanın en mükemmel yolu sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltıdan geçer. Özellikle tüm ailenin bir arada olduğu pazar kahvaltılarına ve misafir sofralarına lezzet katacak birbirinden güzel ve pratik tarifleri sizin için derledik.

Peynirli krep böreği yapın

2

Derin bir karıştırma kabına bir bardak süt, 2 yumurta, tuz, karbonat ve bir su bardağından biraz fazla unu ekleyip güzelce karıştırın. İnce ince doğradığınız biber ve taze soğanı da karışıma ekleyin. Tavanıza bir tatlı kaşığı kadar yağ koyup ısıtın ve hazırladığınız karışımdan bir kepçe dökün. Alt kısmı iyice pişen krepin üstüne peynir ve kaşar ekleyin, ikiye katlayarak peynirler eriyene kadar pişirin. Geri kalan karışımı da aynı şekilde pişirmeye devam edin. Hem pratik hem lezzetli peynirli krep böreği kısa sürede servise hazır!

Fırında yumurtalı ekmek pişirin

3

Evinizde kalan bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu yumurtalı ekmek! Taze ekmek ile de yapabileceğiniz bu tarif hem çok lezzetli hem fırında pişirildiği için oldukça sağlıklı. Öncelikle bayat ekmeğinizi dilimleyin. Derin bir kabın içinde 5-6 yumurtayı iyice çırptıktan sonra içine yarım çay bardağı sıvı yağ ve süt, bir kase rendelenmiş kaşar peyniri, kırmızı toz biber ve tuz ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra ekmeklerinizin bu karışıma bulayarak fırın tepsinize dizin. Üzerine bir miktar daha kaşar peyniri ekleyerek 170 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Hellim peynirini paneleyin

10 dakikadan da kısa bir sürede lezzetin doruklarına çıkacağınız hellim peynirini farklı bir tarifle deneyebilirsiniz. 2 paket hellim peynirini yıkayıp ince şeritler hâlinde kesin. Bir kap içerisinde çırpacağınız 1 adet yumurtaya peynirleri bulayın ve galeta ununa arkalı önlü batırın. 2 kaşık tereyağı koyduğunuz tava da iki tarafını da kızartın. Sıcak olarak servis edin.

Kekik ve domatesle muhteşem bir kahvaltılık sos hazırlayın

3 adet domatesin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Daha sonra 1 diş sarımsağı doğrayarak 2 yemek kaşığı tereyağı eklediğiniz tavaya atın. Sarımsakların kokusu çıktıktan sonra üzerine domatesi de ilave ederek pişirin. Ardından içine kekik, tuz ve karabiber atın. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyerek peynirin erimesini bekleyin. Üzerine taze kekik serperek sosunuzu servise hazır hâle getirebilirsiniz.

Poşe yumurtanın en güzel hâli çılbırı deneyin

4

1 litre suyu derin bir tencerede kaynatın. Kaynayan suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Sarısını dağıtmadan bir kase içerisine bir adet yumurta kırın ve yavaşça kaynar suyun içine dökün. Yumurtanın beyaz kısmı pişince kepçe yardımıyla tabağa koyun. Pişirmek istediğiniz yumurta kadar bu tekniği uygulamaya devam edin. Başka bir kapta yoğurt sarımsak ve tuzu karıştırın ve yumurtaları bu karışımın üzerine alın. Bir kaşık tereyağını tavada eritip nane, kırmızı biber ve karabiber ekleyin. Hazırladığınız bu sosu da çılbırın üzerine dökün.

Tarif