01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 15°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sadece 3 adet yufkayla: Tavuk beyti tarifi

Şu sıralar oldukça rövanşta olan beyti yemeği Türk mutfağının en sevilen ana yemeklerinden olurken tavuk beyti yapımı oldukça basitleşti. 3 adet yufkayla tavuk beyti yapabilirsiniz. İşte yoğurtlu tavuklu beyti malzemeleri! Tavuklu beyti tarifi...

Sadece 3 adet yufkayla: Tavuk beyti tarifi
A+ A-

Tavuğun en güzel hali bu yemek! Minik minik doğranmış tavuklar, biberler ve soğanlar bir tavada birleşiyor; incecik yufkanın içerisine konuluyor ve sarılıyor. Üzerine de salçalı sosu gezdirince işte yemek hazır!

TAVUK BEYTİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

500 gram kemiksiz tavuk but(kuşbaşı doğranmış)
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan(yemeklik doğranmış)
3 adet sivri biber(yemeklik doğranmış)
3 adetyufka
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşı ğıtuz
1çay kaşığı karabiber

Salçalı Sosu İçin:

2 yemek kaşığı salça
1yemek kaşığı sıvı yağ
1çay bardağı ılık su
1/4 çay kaşığı tuz

Üzeri İçin:
1 kase sarımsaklı yoğurt

TAVUK BEYTİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Ruloları olabildiğince sıkı sarmalısınız.

TAVUK BEYTİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Salçalı sosu gezdirdikten sonra fırında çok uzun süre tutarsanız yufkalar yanabilir.

 

TAVUK BEYTİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tavaya önce yağı, daha sonra soğanları ekleyin. Kavurmaya başlayın.

Biberleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Tavukları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin. Kavurmaya devam edin. pişince ocaktan alın ve ılımaya bırakın.

1 yufkayı açın ve ortadan ikiye bölün.

Kısa olan kenarına tavuklu harcı yayın.

İki ucundan da tutarak sıkı bir şekilde rulo yapın.

Bıçak yardımıyla eşit uzunluklarda olacak şekilde ruloyu kesin. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlayın.

Yağladığınız kelepçeli kek kalıbı ya da tepsiye ruloları bitişik olacak şekilde dizin. 180 dereceye ayarlı fırının orta rafında, yufkalar kızarana kadar 20 dakika fırında tutun.

Sos tenceresine önce yağı, ardından salçayı koyun. Salçanın kokusu çıkınca suyu ve tuzu ilave edin, kaynatın. 20 dakika pişen beytinin üzerine bu sostan gezdirin ve tekrar fırınlayın.

Sarımsaklı yoğurtla servis edin. Üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri beyti beyti tarifi tavuk beyti