22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sadece 3 malzeme! İşte en kolay margarinsiz kurabiye tarifi

Bugün sizlere sadece 3 malzeme ile hazırlayabileceğiniz, üstelik margarinsiz nefis bir kurabiye tarifi veriyoruz.

Sadece 3 malzeme! İşte en kolay margarinsiz kurabiye tarifi
A+ A-

Az malzemeli oluşunun yanında 10 dakikada hazır olan bu kurabiye mutlaka tarif defterlerine eklenmeli. Pastanede yediklerinizi aratmayacak, çay ve kahve fincalarınızın yanında yer alacak, çat kapı gelen misafirlerinize tereddütsüz hazırlayabileceğiniz 3 malzemeli pudra şekerli kurabiyeler için işte tarif!

Sadece 3 malzeme! İşte en kolay margarinsiz kurabiye tarifi - Resim : 1

3 Malzemeli Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200ml)
  • 2,5 su bardağı un 

Yapılışı

Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri, 1 su bardağı sıvı yağ ve 2,5 su bardağı un ile muhteşem bir kurabiye hazırlayacağız, hemen yapılışına geçelim .

  1. Yoğurma kabına pudra şekerini, sıvı yağı ve biraz unu alalım. Spatula ile malzemeler birbiriyle özleşinceye kadar karıştıralım.
  2. Biraz daha un ilave edip spatula ile karıştırmaya devam edelim. Su bardakları 200 ml’lik klasik su bardaklarındandır. Hamur kıvam alıp ele gelinceye kadar spatula ile karıştırın. Böylelikle yoğurması çok daha kolay olur. Bu yüzden unu yavaş yavaş eklemenizde fayda var.
  3. Kıvam almaya başlayan hamurumuza biraz daha un ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Hamurumuz dağılabilir bir kıvamda gibi gelebilir. Fakat sıktığınızda birbirine yapışacaktır. Çok fazla un ilavesi yaparak hamuru sertleştirmeyin. Aksi halde kurabiyeleriniz piştikten sonra daha da sertleşebilir.
  4.  Hamurumuz hazır. Şimdi şekillendirme aşamasına geçebiliriz. Bunun için hamurdan dilediğiniz büyüklükte parçalar alarak avuç içerisinde yuvarlayarak şekil verelim. Bu hamurla benim hazırladığım boyutta toplamda 20 adet kurabiye elde etmeniz mümkün.
  5. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde yerleştirelim.
  6. Kurabiyelerimizin üzerine en küçük boyuttaki bir tel çırpıcı ile bastıralım. 
  7.  Ardından kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160° fırında üzeri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 15 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
  8.  Kurabiyeleri fırından alarak soğumaya bırakalım. Kurabiyeleri soğumadan almaya kalkarsanız parçalanıp da olabilir.
  9.  Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim. Dilerseniz pudra şekeri kullanmadan sade olarak da servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Son Dakika Haberleri kurabiye tarifi en kolay tarifler