Yandex
27 Mart 2025 Perşembe
İstanbul 13°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sadece su ve sütü karıştırarak yapılıyor! Ağızda çıtır çıtır dağılan kat kat börek tarifi

Sadece süt ve suyla hazırlanan bu kolay börek tarifi, kat kat dokusu ve çıtır çıtır lezzetiyle sofraların baş tacı olacak! İç harç olmadan da yapabileceğiniz bu tarif, hem ekonomik hem de nefis. İşte o lezzetli tarif...

Sadece su ve sütü karıştırarak yapılıyor! Ağızda çıtır çıtır dağılan kat kat börek tarifi

Evde az malzemeyle harikalar yaratmak isteyenler için bu tarif tam bir kurtarıcı! Su, süt ve unla hazırlanan yumuşacık hamur; özel yağ karışımıyla kat kat açılıyor, fırından çıtır çıtır bir lezzet çıkıyor. Çayın yanına, kahvaltıya, misafire birebir…

KAT KAT BÖREK İÇİN MALZEMELER

125 ml 1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı ılık süt

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı un 400 gram

Yağlamak için;

100 gram eritilmiş tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

KAT KAT BÖREK NASIL YAPILIR?

Ilık süt ve ılık suyu karıştırın. İçine kuru maya ve tuzu ekleyin. Güzelce karıştırıp 5-10 dakika kadar mayanın aktive olmasını bekleyin.

Karışıma yavaş yavaş unu ekleyin. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp 30-40 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.

Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürerek 5 tanesini üst üste koyun. Diğer 5 bezeye de aynı işlemi uygulayın.

Üst üste koyduğunuz 5’li hamur grubunu birlikte açarak büyük bir yufka haline getirin. Üçgen dilimler kesip ister gül böreği ister rulo şekli verin.

Şekil verdiğiniz börekleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine kalan yağdan sürün, arzuya göre yumurta sarısı ekleyin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin (yaklaşık 25-30 dakika).

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Tarif
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız