05 Kasım 2024 Salı
İstanbul 11°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sağlığınız için bunlardan uzak durun!

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu bugünkü köşesinde, Kovid-19’un damarlara verdiği tahribata ilişkin bir yazı kaleme aldı. Müftüoğlu, damar sağlığı için yapılması gerekenleri anlattı.

Sağlığınız için bunlardan uzak durun!
A+ A-

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni araştırmaların Kovid-19'un damarlarda hasarlara neden olduğunu ve bu sebeple damar sağlığımız için yapılması gerekenleri anlattı. İlgili kısım şöyle;

"KISA BİLGİ

4 PÜF NOKTASI

  • Mümkün olan her şeye limon sıkın. Limon, bir gıdanın glisemik yükünü azaltır ve kana karışma hızını yavaşlatır.
  • Meyve salatası yemeyin, meyvenin kendisini yiyin. Elmanın kendisi püresine göre, püresi suyuna göre daha az kilo yapar. Ne kadar az ezer, ne kadar az parçalarsanız o kadar iyi.
  • Sirkeyi daha çok kullanmaya çalışın. Aynı limon gibi, sirke de besinlerin glisemik yükünü azaltma özelliğine sahiptir.
  • Sarmısağın birçok faydası olduğu bilinir. Ama birçok kişi bu mucize besinin, beraber yendiği her şeyin glisemik indeksini azaltma gücünü bilmiyor.

UNUTMAYIN

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ

  • Sosis ve salam gibi işlenmiş et ürünlerinde sağlığımıza son derece zararlı maddeler olduğunu...
  • Hazır kremalar, salata sosları, ketçap gibi gıdaların içine şeker eklendiğini...
  • Margarin ve margarin eklenmiş yiyecekleri eskisine oranla daha çok tükettiğimizi...
  • Özellikle pastanelerden aldığınız ürünlerde bol bol margarin kullanıldığını...
  • Çocuklarınızın içtiği, içinde meyvenin kendisinden eser olmayan, sadece aromasının bulunduğu gazozların, kolalı, gazlı içeceklerin bir şeker bombası olduğunu ve zararlı maddeler içerdiğini biliyor muydunuz?"
Kovid-19 Prof. Dr. Osman Müftüoğlu damar sağlığı