Salçanız artık küflenmeyecek! İçine bir kaşık...
Domates ve biber salçası yemeklerimize lezzet katan ana malzemelerimizdir. Yemeklerimize lezzet veren salçanın taze kalabilmesini sağlamak da bir o kadar da zordur. Peki salçanın küflenmemesi için ne yapılır? İşte 3 basit yöntem...
Domates ve biber salçası, Türk mutfağının temelini oluşturan ve yemeklere lezzet katan ana malzemelerdir. Mutfaklarda yeri baş köşe olan salçanın, ister ev yapımı ister hazır olsun, uzun süre taze kalabilmesi için bazı önlemler almak gerekmektedir. Oldukça hassas bir lezzet olan salça, tek bir saklama hatasıyla küflenebilir ve bozulabilir. İşte salçanızın küflenmemesi için basit yöntemler...
SALÇANIN KÜFLENMEMESİ İÇİN...
Domates ve biber salçanız, ister hazır ister ev yapımı olsun çabucak bozuluyor ve küfleniyorsa izlemeniz gereken birkaç yöntem var. Bu yöntemleri uyguladığınızda, salçanız uzun zaman boyunca taze kalacak ve lezzetini kaybetmeyecek.
1. Salçanızı daima cam kavanozlarda saklayın. Cam, salçanızın küflenmesini engelleyen bir bariyer görevi görecektir.
2. Salçanız hazır ya da ev yapımı olması farketmeksizin, kavanozun üzerine bir kaşık tuz dökün. Tuz, bakterileri önleyerek salçanızın küflenmesini durduracak. Tuzladığınız salçanızı uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
3. Eğer tuz kullanmak istemiyorsanız, aynı yöntemi zeytinyağı ile deneyebilirsiniz. Salça kavanozuna bir kaşık zeytinyağı dökmeniz halinde salçanız küflenmeyecektir.