Şam böreği nedir? Batman Şam böreği nasıl yapılır?
Şam böreğinin hangi yöreye ait olduğu ve nasıl yapıldığı oldukça merak edilen konulardan birisidir. Bu lezzetli hamur işi yemeğinin tarifini bugün paylaştık. Şam böreği nedir? Batman Şam böreği nasıl yapılır? İşte tarifi!
Şam böreği, Orta Doğu mutfağına ait çok lezzetli bir hamur işi yemeğidir. Özellikle Türk mutfağında Batman yöresine ait olan bu börek o yörelerde çok severek tüketilir. Bu börek ince bir yufka ile hazırlanır ve içerisine kıyma konulur. İç harcına da peynir de konulabilir. İnce yufkaların katmanlar halinde üst üste konulması ve katmanların yağlanmasıyla hazırlanan bir börektir. Tabii ki iç harcını siz dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz ancak yöresel olarak tarifte kıymalı ile hazırlanmaktadır. Bugün bu lezzetli böreğin tarifini sizle paylaşacağız. Şam böreğini misafirlerinize kolaylıkla yapabilirsiniz. Batman Şam böreği nasıl yapılır? sorusunun cevabını merak ediyorsanız işte tarifi!
BATMAN ŞAM BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- Hamuru İçin
- 1 paket ince yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- İç Harç İçin
- 250 gr dana kıyma veya kuşbaşı et
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
- İç harç malzemelerini bir tavada kavurun ve soğumaya bırakın.
- Yufka veya phyllo hamurlarını açın. Üzerlerine süt ve sıvı yağ karışımını sürün. Ardışık iki yufkayı birbirinin üzerine koyarak bir çubuk şeklinde sarın.
- Hamuru keserek açın ve her parçasının ortasına iç harçtan koyun. Hamurları üçgen şeklinde veya rulo şeklinde sarın.
- Börekleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağ sürün.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin.