22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Şambali tatlısının şerbetini neden çekmediği belli oldu! 4 saat boyunca...

Şambali tatlısı özellikle İzmir'de çok severek tüketilir. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen diğer şerbetli tatlılar gibi tadı ağır değildir. Bugün size bu tatlının tarifini aktaracağız. Şambali şerbeti neden çekmez diye soruyorsanız da işte tüm ayrıntılar burada!

Şambali tatlısının şerbetini neden çekmediği belli oldu! 4 saat boyunca...
A+ A-

İzmir'de çok beğenilerek tüketilen tatlılardan biri şambali tatlısıdır. Bu tatlı şerbetli bir tatlıdır ancak diğer şerbetli tatlılara göre tadı daha hafiftir. Özellikle de arasına kaymak konularak servis edildiğinde daha da lezzetli bir tatlı haline gelir. Bugün ise bu lezzetli tatlının tarifini size aktaracağız. Ayrıca şambali tatlısının diğer şerbetli tatlılara göre neden şerbetini çekmediğini de aktaracağız. Şambali şerbeti neden çekmez? Şambali tatlısı malzemeleri nelerdir? Şambali şerbeti nasıl yapılır? gibi soruların cevabını merak ediyorsanız işte tüm ayrıntılar!

şambali tatlısı tarifi

ŞAMBALİ TATLISI TARİFİ

Malzemeler

  • 3 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Şerbeti için
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Şambali tatlısının şerbetini neden çekmediği belli oldu! 4 saat boyunca... - Resim : 2

Yapılışı ve püf noktaları

  1. Geniş bir kaba yoğurt ve şekeri alıp güzelce karıştırın. Ardından diğer tüm malzemeleri de üzerine ekleyip karıştırın.

  2. Orta boyutta bir cam borcamı yağlayın ve bu karışımı oraya aktarın. Ellerinizi ıslatarak üzerini biraz düzleştirin.

  3. Bir kaşık ya da bıçak yardımıyla kesilecek yerleri borcamın dibine değdirmeden belirleyin. Üzerine fıstıkları dizin ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

  4. O pişerken siz şerbetini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Tencereye şeker ve suyu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca 10-15 dakika daha pişirin. Limon suyunu da bu aşamada ekleyin.

  5. Sıcak şerbeti fırında çıkan sıcak tatlının üzerine dökün. Şerbeti birden dökmeyin, kepçe yardımıyla yavaşça dökün. Bu sayede şerbetin içine çekmesi engellenmiş olur. Eğer bir tatlının şerbetinin içine çekmesini istiyorsanız sıcak olan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti dökmelisiniz. Ancak şambali tarifi bu şekilde olmuyor.

  6. Ardından tatlının lezzetini daha iyi çekmesi için 4 saat boyunca oda sıcaklığında bekletin.

Tatlı Tarif