Yandex
28 Nisan 2025 Pazartesi
İstanbul 14°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Samsun'da herkes bu tatlıyı yiyor! Sadece 3 malzeme ile yapılan Samsun atom tarifi...

Samsun'un bu yöresel tatlısı her evde bulunan 3 malzeme ile yapılıyor. İşte kolay tatlı tarifi arayanlar için farklı bir fikir olacak Samsun atom tarifi...

Samsun'da herkes bu tatlıyı yiyor! Sadece 3 malzeme ile yapılan Samsun atom tarifi...

Samsun'da özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan bu tatlı sadece her evde bulunan 3 malzeme ile yapılıyor. Atom olarak bilinen bu tatlı aslında klasik bezeyi anımsatıyor. Ancak Samsunlular bu lezzetli ve nostaljik tatlıyı almak için fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. İşte evde kolay yapılabilecek ve az malzemeli tatlı fikri arayanlara Samsun'un yöresel lezzeti atom tarifi...

SAMSUN ATOM TARİFİ İÇİN MALZEMELER

150 gram yumurta beyazı
300 gram toz şeker
30 mililitre su

SAMSUN ATOM NASIL YAPILIR?

1- Yumurta beyazı, şeker ve suyu derin bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli çırparak 8 ile 10 dakika arasında köpürtün.

2- Karışımı farklı bir kaba aktarın. Tamamen soğuyup, sertleşene kadar bir mikser yardımı ile çırpın.

3- Hazırladığınız karışım tamamen sertleşince, tırtıklı ve geniş ağızlı bir sıkma torbasına aktarın.

4- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Ardından karışımı yuvarlak formda olacak şekilde sıkın.

5- Atomları önceden ısıttığınız 125 derecelik fırında, fansız programda sertleşene kadar pişirin. Pişirme süresi fırınınızın performansına göre değişiklik gösterecek olsa da ortalama 1-1.5 saat aralığında olmalıdır.

6- Fırından çıkan Samsun atomlarını oda sıcaklığına geldikten sonra servis edin.

Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık, afiyet olsun!

Samsun Tatlı yemek Tarif
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız