Samsun'un en kalabalık ilçeleri belli oldu! Bakın hangi ilçe ilk sırada...
TÜİK'e göre Samsun'un en kalabalık ilçeleri belirlendi. Samsun'un en kalabalık ilçesi Atakum mu oldu yoksa İlkadım mı ilk sırada? İşte merak edilen istatistikler...


Türkiye İstatistik Kurumu'nun yayımladığı son verilere göre Samsun'un en kalabalık ilçeleri belli oldu. Samsun'un en kalabalık ilçesi, TÜİK'e göre 322 bin 228 nüfusu ile İlkadım ilçesi oldu. Peki Atakum kaçıncı sırada? Bafra, Çarşamba, Canik ve Vezirköprü ilçelerinde kaç kişi yaşıyor? İşte Samsun'un en kalabalık ilçeleri listesinin ayrıntıları...
SAMSUN'UN EN KALABALIK İLÇELERİ
TÜİK'den elde edilen bilgilere göre Samsun'un en kalabalık ilçeleri şu şekildedir;
-
İlkadım: 322 bin 228 kişi,
-
Atakum: 245 bin 328 kişi,
-
Bafra: 143 bin 109 kişi,
-
Çarşamba: 141 bin 199 kişi,
-
Canik: 100 bin 40 kişi,
-
Vezirköprü: 90 bin 388 kişi,
-
Terme: 73 bin 120 kişi,
-
Tekkeköy: 58 bin 615 kişi,
-
Havza: 38 bin 824 kişi,
-
19 Mayıs: 27 bin 910 kişi,
-
Kavak: 26 bin 346 kişi,
-
Alaçam: 25 bin 148 kişi,
-
Salıpazarı: 21 bin 243 kişi,
-
Ayvacık: 21 bin 90 kişi,
-
Ladik: 16 bin 907 kişi,
-
Asarcık: 16 bin 906 kişi,
-
Yakakent: 9 bin 145 kişi.
Değerli Aydinlik.com.tr okurları.
Aydinlik.com.tr ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Aydinlik.com.tr bunlardan sorumlu tutulamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.