27 Kasım 2024 Çarşamba
İstanbul 10°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sarımsaklar 6 ay boyunca ilk günkü gibi kalıyor! Bu yöntemle bir daha çürütmeyeceksiniz…

Yemeklere lezzet katıyor, sağlığa da çok iyi geliyor. Evet! Sarımsaktan bahsediyoruz. Fakat doğru saklama koşulları sağlanmadığı takdirde sarımsaklar bozulabilir. Birkaç püf noktası ile sarımsakların bozulmasını engelleyebilirsiniz.

Sarımsaklar 6 ay boyunca ilk günkü gibi kalıyor! Bu yöntemle bir daha çürütmeyeceksiniz…

Halk arasında doğal antibiyotik olarak da bilinen sarımsak evlerin olmazsa olmazı. Neredeyse her yemek tarifinde sarımsağın yeri var. Ama filizlenmiş ve acılaşmış sarımsaklar, yemeğe tat katmak yerine var olan tatları da bozabilir. Gelin, sarımsak nasıl doğru şekilde saklanır, hep birlikte bakalım.

İhtiyacınız kadarını temizleyin

Sarımsağın dışındaki beyaz zarı olabildiğince geç soyduğunuzdan emin olun. Çünkü soyulmuş bir sarımsağı dışarıda bekletmek, çürümeye ve bozulmaya davetiye çıkartıyor. Diyelim ki bir tarif için soyup hazırladığınız sarımsaklardan bir miktar arttı. Böyle bir durumda sarımsakları buzdolabında saklayıp çok geciktirmeden tüketebilirsiniz.

Güneş görmeyen bir yerde saklayın

Sarımsakları direkt güneş ışığından korumak çok önemli. Varsa kilerinizde yoksa serin ve güneş görmeyen bir alanda sarımsak demetlerini saklayabilirsiniz. Nemli yerler, sarımsak saklamak için uygun alanlar değil. Bu nedenle sarımsakları depoladığınız yerin kuru olmasına özen gösterin. Doğru alanda saklanan sarımsaklar 4 ila 6 aya kadar tazeliğinden ödün vermeden dayanabilir.

Sarımsağı dondurabilirsiniz

Sarımsaklar 6 ay boyunca ilk günkü gibi kalıyor! Bu yöntemle bir daha çürütmeyeceksiniz… - Resim : 1

Bazı insanlar, dondurulmuş sarımsağın taze sarımsak kadar lezzetli olmadığını düşünürler. Onlardan biri değilseniz sarımsakları dondurarak bozulmalarını engelleyebilirsiniz. Sarımsaklı buz küpleri yapmak, sarımsak dondurmanın en kolay yolu. Bunun için sarımsak dişlerini soyup ince ince kıyabilir ve biraz et suyu ekleyerek buz tepsilerine doldurabilirsiniz. Dondurucuda saklanan sarımsak küpleri 1 ay kadar kullanılabilir. Soyulmamış sarımsak demetlerini de dondurabilirsiniz. Hava geçirmez, vakumlu bir torbaya koyduğunuz sarımsak demetini dondurduktan 12 ay sonrasına kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dondurulduktan sonra sarımsak demetini ayırıp soymanın bir miktar zorlu olacağını hatırlatmakta fayda var.

Sarımsağı kurutabilirsiniz

Sarımsakları saklamanın bir diğer yolu da onları kurutmak. Kurutulmuş sarımsak, salatalarınıza ve yemeklerinize eşsiz bir tat katabilir. Bu işlem için sarımsakları soyup ince dilimler hâlinde kesin. Sonra sarımsakları bir fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derece sıcaklıktaki fırında kuruyana kadar bekletin. Kuruttuğunuz sarımsakları hava geçirmeyen bir kavanozda saklayabilirsiniz.

Son Dakika Haberleri