Sebze ve baharatlar topraksız tarımla yetişiyor
Gastronomi öğrencileri, mutfaklarında kullandıkları sebze, meyve ve baharatları restoranlarının terasında topraksız tarım yöntemiyle yetiştiriyor.
Bahçeşehir Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, "Şehrin içinde organik, taze ve yerel ürünlere nasıl ulaşılabilir?" diye araştırma yaptıklarında karşılarına topraksız tarım çıktı. Bunu yapmak için üniversite tarafından açılan restoran ve kafenin terasını seçen öğrenciler, burada çeşitli sebze, meyve ve baharatlar yetiştiriyor. Yetiştirdikleri maruldan taze salatalar yapan öğrenciler, yemek yaparken aniden ihtiyaç duyulan baharatı ise terastaki bahçeye çıkıp dalından koparıyor.
Bahçeşehir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dilistan Shipman, topraksız tarımın, bitkilerin toprak yerine besin çözeltileri içinde yetiştirildiği yöntem olduğunu, bunların besin maddeleri, su ve oksijenle zenginleştirilmiş bir ortamda yetiştirildiğini söyledi. Hızla artan nüfusla gıda gereksiniminin de artmasının ve tarım arazilerinin yetersizliğinin dünyada bu yöntemi yaygınlaştırdığına dikkati çeken Shipman, öğrencileri topraksız tarıma teşvik ettiklerini belirtti.