31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sebzelerle farklı tarifler yapmayı sevenlere özel: Sakarya'dan kaşnuka tarifi

Kış sebzelerinden pırasanın kullanıldığı birçok tarif bulunuyor. Genellikle tencere yemeklerinde tercih edilen pırasa, hamur işleriyle de harika bir uyum yakalıyor. Sakarya'nın eşsiz lezzeti kaşnuka, pırasanın hamurla buluştuğu en güzel tariflerden biri. Üstelik kaşnukayı yapmak oldukça kolay!

Sebzelerle farklı tarifler yapmayı sevenlere özel: Sakarya'dan kaşnuka tarifi
A+ A-

Sakarya özgü bir lezzet olan kaşnuka, içerisinde pırasa ve havuç bulunan tuzlu bir kek. Besleyici ve doyurucu özelliğiyle hem kahvaltıların hem çay saatlerinin favorisi olan kaşnukayı hazırlamak ise sandığınızdan çok daha pratik. Yiyenlerin asla pişman olmayacağı bu özel tarifi aileniz ve sevdikleriniz için kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Şimdi geçelim kaşnuka tarifinin detaylarına...

Malzemeler

  • 2 tane pırasa
  • 2 tane havuç
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı toz biber 
  • 1 çay kaşığı pul biber(acı seviyorsanız.) 
  • Üzeri için susam ya da çörek otu 

Hazırlanışı 

2

  • Fırını 180 dereceye ayarlayarak önden ısınmasını sağlayın. 
  • Pırasaların beyaz kısımlarını kesin ve bol suda ovalayarak yıkayın. Kestiğiniz yeşil sapları da aynı şekilde bol suda güzelce yıkayın ki arasında hiç toprak kalmasın. Ardından suyunun süzülmesi için pırasaları süzgece koyun. 
  • Suyu süzülen pırasaları ince ince doğrayın. 
  • Havuçları rendenin kalın tarafını kullanarak iyice rendeleyin. 
  • Genişçe bir kâsenin içerisine yumurtaları kırın. Ardından mikser yardımıyla köpürene kadar yumurtaları çırpın.
  • Kâsenin içerisine sıvı yağ, süt ve yoğurdu ilave ederek çırpma işlemine devam edin. 
  • Boş bir kâsenin içerisinde un, mısır ununu ve baharatları eleyin. Elediğiniz karışımı çırptığınız sıvı malzemelerin üzerine ilave edin. 
  • Bu aşamada karışımı spatula ile alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırın. 
  • Karışımın içerisinde doğranmış pırasa ve rendelenmiş havuçları da ilave ederek karıştırma işlemine devam edin.
  • Fırın kabını güzelce yağlayın. Dilerseniz yağlı kâğıt da kullanabilirsiniz. 
  • Hazırladığınız karışımı fırın kabına dökün ve güzelce yayın. Üzerine isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpebilirsiniz. 
  • Fırın kabını önceden ısıttığınız fırına sürün ve kaşnukayı üzeri kızarana kadar pişirin. 
  • Pişen kaşnukayı fırından alın ve ılınması için biraz dinlendirin. 
  • Dinlenen kaşnukayı dilimleyerek servis edin. Dilerseniz tabağı taze yeşilliklerle süsleyebilirsiniz. 

Kaşnuka tarifinin püf noktaları

  • Pırasaları doğrarken mutfak robotu kullanmayın çünkü mutfak robotu pırasaları sulandırır. 
  • Pırasanın hem beyaz hem yeşil kısımlarını kullanmayı ihmal etmeyin. Bu, tarifin daha aromatik ve lezzetli olmasını sağlar. 
  • Un ve baharat gibi kuru malzemeleri karışıma eleyerek ilave etmek daha gözenekli bir doku elde etmenize yardım eder. 
Son Dakika Haberleri