01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 15°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sebzeli kabak sandal nasıl yapılır? En güzel ve pratik kabak sandal tarifi!

Kabak sebzesi içinde bulunan fosfor, kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum ve sodyum gibi elementler vücudumuza büyük katkı sağlamaktadır. Sebzeli kabak sandal nasıl yapılır? Özel olarak hazırladığımız içeriğimizde en güzel kabak sandal tarifini bulabileceksiniz.

Sebzeli kabak sandal nasıl yapılır? En güzel ve pratik kabak sandal tarifi!
A+ A-

Kabak, tek başına çok farkedilir bir lezzete sahip olmasa da doğru bütünleyiciler eklediğinde çok leziz reçeteler ortaya çıkarabilen bir sebze.

Sandal kabak, kabak yemeyen ufaklıklara kabağı sevdirecek, kabak severleri de mutlu edecek pratik ve lezzetli bir tarif.

Aynı zamanda sandal sefası, daha doğrusu kabak sandal sefası olarak bilinen bu tarifi bu akşam tüm sevdiklerinize yapmanız için sizi mutfağa davet ediyoruz!

PEYNİRLİ SANDAL KABAK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet kabak
4-5 dal maydanoz
1adet kapya biber
200 gram beyaz peynir
1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2-3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

PEYNİRLİ SANDAL KABAK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Eğer kabağı biraz sert yemeyi sevenlerdenseniz, haşlama evresini es geçip direk fırında da pişirebilirsiniz. Kabağın içini oyduktan sonra tuz ve şekerle ovarak yemeğinize daha lezzetli bir dokunuş yapabilirsiniz.

PEYNİRLİ SANDAL KABAK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kabakları boydan ikiye bölün,iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla oyun.

Tencerede bir miktar su kaynatıın ve içine kabakları atın 5 dakika kaynatın.

Kabak kaynarken iç harcı hazırlayın,bütün malzemeleri karıştırın.

Süzgeçle aldığınız kabakların içine harcı güzelce pay edin. Yağlanmış fırın kabınıza dizin üstüne kaşar peyniri ekleyin. 180 derecelik fırına verin.

10 dakika kadar pişirin. Peynir eriyene kadar pişmesi yeterli.

Ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri PEYNİRLİ SANDAL KABAK yemek tarifi