22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

ŞEKER-İŞ'ten 'gıda güvenliği' önerisi

ŞEKER-İŞ Genel Başkanı İsa Gök, dışarıya bağımlılığın önüne geçilebilmesi, gıdada yeterli üretim ve sürdürülebilirlik için önerilerde bulundu. "Üretici, yetiştirici, tüketici, sanayici, sivil toplum ve meslek örgütleri, üniversiteler, sektör kuruluşları ve kamu yönetimi işbirliği yapmalı" dedi.

ŞEKER-İŞ'ten 'gıda güvenliği' önerisi
A+ A-
EMEK SERVİSİ

ŞEKER-İŞ Genel Başkanı İsa Gök, dışarıya bağımlılığın önüne geçilebilmesi, gıdada yeterli üretim ve sürdürülebilirlik için; üretici, yetiştirici, tüketici, sanayici, sivil toplum ve meslek örgütleri, üniversiteler, sektör kuruluşları ve kamu yönetimi işbirliğinde "Gıda Güvenliği Politikaları" oluşturulması gerektiğini bildirdi. Gök, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nün bu yılki temasının "Su hayattır, su gıda demektir, kimseyi geride bırakma" olduğunu belirtti. Sağlıklı ve üretken bir toplum için gıda güvenliği ve güvencesi diğer bir deyişle üretim miktarı ve çeşitliliği kadar gıdanın sağlıklı olmasının son derece önemli olduğuna değinen Gök, şunları kaydetti:

'İŞBİRLİĞİYLE POLİTİKALAR OLUŞTURULMALI'

"Dışarıya bağımlılığın önüne geçilebilmesi, gıdada yeterli üretim ve sürdürülebilirlik için; üretici, yetiştirici, tüketici, sanayici, sivil toplum ve meslek örgütleri, üniversiteler, sektör kuruluşları ve kamu yönetimi işbirliği ile Gıda Güvenliği Politikaları oluşturulmalıdır. Özellikle bir hayat sıvısı olan suya erişim; hızlı nüfus artışı, kentleşme, ekonomik kalkınma ve iklim değişikliği ile kötü kullanım sebebi ile gezegenin su kaynaklarını artan bir baskı altına sokarken, bu değerli kaynağı geri dönüşü olmayan bir noktaya kadar uzatma riskiyle karşı karşıya bırakmaktadır."

'ŞEKER SEKTÖRÜ SİLAH CEPHANELİĞİ GİBİDİR'

Bugün 2,4 milyar insanın su sıkıntısı çeken ülkelerde yaşadığını, su sıkıntısının giderek kendisini daha çok hissettirdiğini vurgulayan Gök, "Türkiye Yüzyılında yarattığı istihdam ve katma değerle son yıllarda varlığı giderek daha da hissedilen ülkemizin stratejik sektörlerinin başında gelen ve varlığını pancar şekerinden alan şeker sektörü özellikle parantez içerisine alınacak kadar önemli bir silah cephaneliği gibidir. Bu sebeple böylesine kritik sektörlerin korunup kollanması ve elde tutulması büyük önem arz etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Gıda şeker-iş gıda güvenliği