17 Eylül 2024 Salı
İstanbul 22°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Şekerlenmeyen çilek reçelinin püf noktası. 24 saat yetiyor reçel senelerce bozulmuyor…

Yaz mevsimlerinin en sevilen reçellerinden çilek reçeli yapımında şekerlenmeyen ve bozulmayan püf noktayı yılların ev hanımı verdi.

Şekerlenmeyen çilek reçelinin püf noktası. 24 saat yetiyor reçel senelerce bozulmuyor…
A+ A-

Çilek reçelini kim sevmez ki? Hem tatlı hem de bol bol çilek meyveli… Özellikle evde yapılan çilek reçeli hem sağlıklı hem de uzun ömürlü olur. Sadece bir kilo çilekten bile iki kavanoz çilek reçeli çıkar ve aylarca tüketilebilir.

ÇİLEK REÇELİNİN ŞEKERLENMEMESİ İÇİN 24 SAAT BEKLETİN

Yıllardır ev hanımlığı yapan SevalMutfakta kendi püf noktasıyla şekerlenmeyen çilek reçeli için 24 saat şekerde bekletilmesi gerektiğini söyledi.

Hazırladığı tarif binlerce beğeni alırken on binlerce kişi tarafından da denendi. SevalMutfakta bir çilek reçelinin şekerlenmemesi için tencereye konduktan sonra şeker ekleyerek 24 saat bekletilmesi gerektiğini söylüyor. Böylece şekerlenmeyen çilek reçelinin ömrü de uzun oluyor. Hem de daha lezzetli oluyor.

Şekerlenmeyen çilek reçelinin püf noktası. 24 saat yetiyor reçel senelerce bozulmuyor… - Resim : 1

Çilek reçelinin kıvamının koyu olmasını istiyorsanız 30 dakika yerine 45 dakika pişirmek gerekiyor. Böylece reçelin kıvamı marmelat gibi oluyor rengi de koyulaşıyor.

NOT: Çilek reçelinin şekerlenmemesi için 6 ila 24 saat şeker içerisinde bekletmeyi unutmayın. Eğer reçeliniz fazla sulu ya da sıvı olursa üzerine temiz bir örtü örterek güneşin önüne bırakabilirsiniz. Bu yöntem reçelin koyulaşmasını sağlayacaktır.

PÜF NOKTASIYLA ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

Çilek reçeli yapmadan önce çilek, şeker ve limon suyu gibi malzemelerin tedarik edilmesi gerekir.

Gereken malzemeler:

  • 2 kilo çilek
  • 2 kilo toz şeker (8 su bardağı)
  • Yarım limon suyu

Şekerlenmeyen çilek reçelinin püf noktası. 24 saat yetiyor reçel senelerce bozulmuyor… - Resim : 2

Tarifi:

  • Çilek reçeli yapmak için, Çilekler temizlenerek güzelce yıkanır.
  •  İki kilo şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir.
  •  Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır.
  •  45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon dökülür.
  • Hazır olan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları iyice kapatılır.
  • Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Not: Eğer 1 kilo çilekten yapacaksanız 4 su bardağı şeker kullanın.

Ellerinize sağlık, afiyet olsun…

Şekerlenmeyen çilek reçelinin püf noktası. 24 saat yetiyor reçel senelerce bozulmuyor… - Resim : 3

ÇİLEK REÇELİNİN FAYDALARI NELER?

  • İçerisinde bol miktarda B, C ve  K vitamini bulunmaktadır.
  • Vücuda kuvvet verir.
  • İçerdiği C vitamini sayesinde cilde faydalıdır. Cildi ölü hücreler ve yağlardan arındırır.
  • Kolesterolü sağlıklı seviyede tutar.
  • Kanın pıhtılaşmasını önler, kalp sağlığı açısından faydalıdır.
  • İçerdiği K vitamini sayesinde kemik sağlığına olumlu etkileri vardır.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com, SevalMutfakta

Görsel kaynak: SevalMutfakta

Derleme: aydinlik.com.tr 

Son Dakika Haberleri