Bunu yiyenin ağzından bal damlıyor! İşte ağızda dağılan şekerpare tarifi
Şekerpare en sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alıyor. Şekerpare bayramların ve kutlamaların vazgeçilmezi olarak görülüyor. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafif olan şekerparenin evde yapımı oldukça basit. Tam ölçülü, ağızda dağılan şekerpare nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler..
Tatlı severler misafir sofralarının baş tacı olan nar gibi kızaran şekerpare tarifi ve nasıl yapıldığını merak ediyor. Tam ölçülü, ağızda dağılan şekerpare nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler...
MALZEMELER:
-125 gram tereyağı
-1 adet yumurta
-Yarım su bardağı pudra şekeri
-3 yemek kaşığı irmik
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 paket vanilya
-2,5 su bardağı un
-1 çay bardağı fındık
ŞERBETİ İÇİN;
-3 su bardağı su
-2 su bardağı şeker
-3-4 damla limon suyu
ŞEKERPARE NASIL YAPILIR?
1. Bir tencereye şeker ve suyu alın.
2. Yaklaşık 10-15 dakika kaynatın.
3. Limonu ekleyip ocağın altını kapatın.
4. Yoğurma kabının içine oda ısısında yumuşamış 125 gram tereyağı ve pudra şekerini alıp iyice karıştırın.
5. Yumurtayı ekledikten sonra irmik, vanilya, kabartma tozu ve yavaşça unu ekleyin. (Yoğurduğunuz hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor.)
6. Şekli vermek için hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
7. Üst kısımlarına hafifçe bastırıp 1 adet kavrulmuş fındık yerleştirin.
8. Yağlı kağıt serdiğiniz fırına aralarında boşluk olacak şekilde yerleştirin.
9. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında ortalama 30 dakika pişirin.
10. Fırından şekerpareleri aldıktan 2 dakika sonra soğuk şerbeti üzerinde gezdirin.