22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Şekerpareyi böyle yaparsanız şerbetini tam çekiyor ve kıyır kıyır oluyor...

Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan şekerpareyi eğer böyle yaparsanız asla şerbeti artmıyor! Şekerpare şerbetinin tamamını çekiyor ve kıyır kıyır oluyor. İşte karşınızda tam ölçüleri ile şekerpare tarifi...

Şekerpareyi böyle yaparsanız şerbetini tam çekiyor ve kıyır kıyır oluyor...

Oldukça lezzetli bir tatlı olan şekerpare, kıyır kıyır olduğunda ve şerbetini tam çektiğinde tadına doyum olmuyor. Özel günlerin vazgeçilmez tatlılarından biri olan şekerpareyi eğer böyle yaparsanız tam da bu söylediğimiz gibi oluyor. Bir damla şerbeti artmıyor, çabucak tamamını çekiyor ve üstü asla kuru kalmıyor. İşte karşınızda tam ölçülü şekerpare tarifi...

BİR DAMLA ŞERBET ARTMAYACAK!

ŞEKERPARE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

250 gr margarin (Tereyağı )
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı hindistan cevizi
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üstüne sürmek için ayrılır )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un

Şerbeti için:

4 su bardağı su
3. 5 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

TAM ÖLÇÜLÜ ŞEKERPARE TARİFİ

Şekerpareyi böyle yaparsanız şerbetini tam çekiyor ve kıyır kıyır oluyor... - Resim : 1

1- Şekerparenin şerbeti için su ve şekeri 10 dakika boyunca kaynatın. Ardından içine limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2- Oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ, Hindistan cevizi, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını üzeri için ayırıp kalanını karışımın içine ilave edin.

3- Karışımı ele yapışmayan güzel kıvamlı bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.

4- Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval şeklini verin. Tepsiye aralıklarla dizin ve üzerine yumurta sarısını sürüp bir çatal yardımıyla çok bastırmadan çizik açın.

5- Yuvarlakların ortasına tercihinize göre fındık ya da fıstık koyun. Ardından 180 derecede önceden ısıttığınız fırında üstü nar gibi kızarana kadar ortalama 35 dakika pişirin.

6- Şekerpareyi fırından alın ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin. 5 dakika sonra soğuk şerbeti şekerparelerin üzerinde gezdirin.

7- Bu şekilde yaparsanız şekerparenin şerbetini hemen çekeceğini göreceksiniz. Tatlı şerbetini çekerken üzerini kapamanıza gerek yok.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet bal şeker olsun!

Tarif