22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Senelerce sağlığımızla oynamışız! Sarımsakla soğanı asla beraber pişirmeyin

Soğan ve sarımsak neredeyse her yemeğe lezzet katan ikili olmasına rağmen, aynı anda pişirildiğinde sağlığı kötü etkileyebiliyor. Uzmanlar, sarımsak ve soğanı aynı anda pişirmemek gerektiğini söylüyor. İşte detaylar...

Senelerce sağlığımızla oynamışız! Sarımsakla soğanı asla beraber pişirmeyin

Neredeyse her yemeğin ana malzemelerinden olan soğan ve sarımsak, genellikle aynı anda pişirilir. Ancak yemeklerimize lezzet katan bu iki sebzenin beraber pişirilmesi, uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor. Peki soğan ve sarımsak nasıl pişirilir? İşte soğan ve sarımsak pişirmenin püf noktaları...

SOĞAN VE SARIMSAĞI ASLA BİRLİKTE PİŞİRMEYİN

Senelerce sağlığımızla oynamışız! Sarımsakla soğanı asla beraber pişirmeyin

Soğan ve sarımsak, neredeyse her yemeğin ana malzemesidir. Ancak bu iki malzemenin birlikte pişirilmesi, birçok sağlık problemine yol açabilir. Soğanın pişme süresi, sarımsağa göre daha uzundur. Sarımsakları soğanlar yumuşayana kadar tencereye atmamak gerekir. Soğan daha uzun sürede kavrulduğundan, ikisini aynı anda pişirdiğiniz takdirde sarımsaklar yanıp soğanda vitamin kaybına yol açabilir.

Vitamin kaybı ise sağlığınıza çok büyük zararlar verebilir. Yemek pişirirken önce soğanı kavurmaya, sonrasında ise sarımsağı eklemeye dikkat edin. Ayrı ayrı pişen sarımsak ve soğan, yemeğin lezzetini de artıracaktır.

Soğan sarımsak