01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sıcaktan bunalanalar bu tarifin peşinde! Yaz günlerinde tatlı krizinizi sonlandıracak...

Bu sıcak günlerde tatlı kriziniz tuttu ama ağır bir şey yemek istemiyor musunuz? İşte hem damaklarınızı tatlandıracak hem de içinizi ferahlatacak o muhteşem damla sakızlı sütlaç tarifi...

Sıcaktan bunalanalar bu tarifin peşinde! Yaz günlerinde tatlı krizinizi sonlandıracak...
A+ A-

Bugün sizlerle öyle bir tarif paylaşacağız ki damaklarda bıraktığı ferahlık tüm yaz sizi mutlu etmeye yetecek. Yaz kış demeden sofralarımızın en sevilen lezzetlerinden biri olan sütlaca yeni bir soluk getiriyoruz. Hazırsanız damla sakızlı sütlaç tarifimiz sizlerle...

DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 7 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı damla sakızı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 4 su bardağı süt

DAMLA SAKIZLI SÜTLAÇ TARİFİ

1) Pirinçlerinizi tozunu akıtacak kadar yıkayın ve süzün.

Püf Noktası: Bu aşamada eğer pirincinizi çok yıkarsanız içerisinde var olan nişastasını kaybetmesine yol açarsınız. Bu durumda da sütlacın kıvamını tutturmak için içerisine ekstradan nişasta eklemeniz gerekebilir. Eğer nişasta eklemek istemiyorsanız pirinci sudan geçirmeniz yeterli olacaktır.

2) Ardından pirinci bir tencereye koyun.

3) Pirinçlerinizin üzerine sıcak su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin.

4) Süt ve toz şekeri ayrı bir kapta tel çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Püf Noktası: Eğer sütlaca nişasta eklemek istiyorsanız bu aşamada 1.5 yemek kaşığı kadar ekleyerek sütün içinde iyice erimesini sağlamalısınız. 

5) Tencerede iyice yumuşayan pirinçlerin üzerine sütlü karışımı azar azar ilave edin. Bu aşamada çok hızlı bir biçimde tel çırpıcı ile çırparak karıştırın.

6) Damla sakızını ezin ve karışımın içerisine ilave edin.

7) Karışım kaynayıp, iyice kıvam aldığında ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırın.

Ilıdığında dolaba kaldırın. Dolapta bir süre soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Kaynak: yemek.com

Son Dakika Haberleri