24 Kasım 2024 Pazar
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Sıfır atık! Şeftali sirkesi nasıl yapılır? İşte en kolay şeftali sirkesi tarifi...

Şeftali kabuklarını ve çekirdeklerini sakın çöpe atmayın. Onları değerlendirerek salatalarınızda kullanmanız için şeftali kabuğundan ev yapımı sirkeye dönüştürebilirsiniz.

Sıfır atık! Şeftali sirkesi nasıl yapılır? İşte en kolay şeftali sirkesi tarifi...
A+ A-

ŞEFTALİ SİRKESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 adet şeftali (kabuk ve çekirdekleri)
1,5su bardağı elma sirkesi

ŞEFTALİ SİRKESİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Serin, kuru ve karanlık bir yerde en az 10 gün bekletin.

ŞEFTALİ SİRKESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Şeftalilerin ayırdığınız kabuklarını ve çekirdeklerin orta boy bir kavanoza doldurun ve üzerine sirkeyi dökün.
Hazırladığınız sirkeyi ağzı kapalı bir şekilde, serin, kuru ve karanlık bir yerde 10 gün bekletin.
10. günden sonra istediğiniz zaman sirkeyi süzün ve şişeye aktarın. Sirkenizi serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri şeftali şeftali sirkesi şeftali sirkesi nasıl yapılır