Sıfır atıklı tarif! Bu yazın gözdesi olacak: Karpuz kabuğu salatası
Sıfır atık ve değerlendirme tariflerine ilginiz varsa bu haberimiz size! Yaz mevsiminin alametifarikası, meyvelerin gözdesi karpuz ile yapabileceğiniz efsane bir salata tarifi ile karşınızdayız. Hazırsanız, karpuz kabuğu salatası tarifimiz sizlerle...
Yaz geldi; kıpkırmızı, sulu sulu karpuzlar sofralarımızı süslemeye başladı! En iyi karpuz nasıl seçilir tartışmaları bir kenarda dursun bugün sizlerle öyle bir tarif vereceğiz ki sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Tarifimizin adı karpuz kabuğu salatası. Evet yanlış duymadınız, bu salata karpuz kabuğundan yapılıyor. Tam anlamıyla bir değerlendirme ve sıfır atık tarifi de diyebiliriz kendisine. "Karpuzun da kabuğu yenir mi?" demeyin, ön yargılarınızı yıkacak tarifimiz haberin devamında...
KARPUZ KABUĞU SALATASI İÇİN MALZEMELER
- 1 dilim karpuz kabuğu
- 1 adet salatalık
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet kuru soğan
- Beyaz peynir
- Kişniş (tercihe bağlı)
Sosu için:
- Hardal
- Bal
- Balzamik sirke
- Zeytinyağı
Süslemek için:
- Ay çekirdeği içi
- Kabak çekirdeği içi
KARPUZ KABUĞU SALATASI TARİFİ
- Karpuzu kabuğundan ayırın. Karpuz kabuğunu güzelce yıkayın.
- Karpuz kabuğunun yeşil kısmını bıçak yardımıyla kesin. Salatada yalnızca beyaz kısmı kullanılacak.
-Ardından salatalığı ince uzun kesin.
- Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Kuru soğanı salatalık olacak şekilde doğrayın.
- Damak tadınıza göre istediğiniz miktarda beyaz peyniri küçük küçük doğrayın.
- Taze kişnişi ince ince kıyın.
- Tüm malzemeleri bir derin bir kasede birleştirin.
-Sosu için hardal, bal, balzamik sirke ve zeytinyağını bir kasede karıştırın.
-Sos ile salatayı birleştirip iyice karıştırın. Üzerini karıştırdığınız ay çekirdeği ve kabak çekirdeği içi ile süsleyin.
İşte tarifimiz bu kadar kolay... Şimdiden afiyet olsun. Tarifi deneyip beğenirseniz yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!
-