22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Silifkeli ev hanımı yoğurt mayalama sırrını açıkladı! Meğer taş gibi yoğurt mayalamak için...

Vücudumuz için faydaları saymakla tükenmeyen yoğurdu taş gibi kıvamıyla mayalayabilmek için bu yöntemi mutlaka deneyin! Ustaları kıskandıran yoğurt mayalama taktiğiyle tam kıvamında yoğurt elde edeceksiniz…

Silifkeli ev hanımı yoğurt mayalama sırrını açıkladı! Meğer taş gibi yoğurt mayalamak için...

Sütçünüzden istediğiniz miktarda inek sütü satın aldıktan sonra evde çok kolay bir şekilde yoğurt mayalamak mümkün. Ancak bazı durumlarda yoğurdun kıvamı tutmayabiliyor. Yoğurdunuzun su gibi olmaması için bu yöntemi mutlaka uygulayın. Tadına doyamayacağınız taş gibi yoğurt mayalama yöntemini sizler için hazırladık…

YOĞURT MAYALAMANIN PÜF NOKTALARI

Silifkeli ev hanımı yoğurt mayalama sırrını açıkladı! Meğer taş gibi yoğurt mayalamak için... - Resim : 1

Kıvamıyla sizi büyüleyecek mis gibi bir yoğurt elde etmek için yapmanız gerekenler çok kolay. Öncelikle mayalamada kullanacağınız kaşığı mutlaka tahta tercih etmeniz gerekiyor. Metal bir kaşıkla yoğurt mayalamak kıvamını ciddi anlamda bozacaktır. Yoğurt yapacağınız kavanoza bir kaşık yoğurt ekledikten sonra biraz karıştırın. Kavanozun sıcak olması için etrafını kalın ve büyük bezlerle iyice sarıp sarmalayın. Bu şekilde en az 5 saat kavanozları hiç kımıldatmadan bekleyin. Ardından mayalanmış yoğurdunuzu buzdolabında bekletin. Daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Püf Nokta: Yoğurdunuzun taş gibi olması için mayalama esnasında probiyotik yoğurt tercih edebilirsiniz. Ayrıca mayalama esnasında mayalayacağınız kaba bir adet küp şeker atarsanız daha hızlı bir şekilde yoğurt elde edebilirsiniz.

Son Dakika Haberleri