21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 22°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Simit yapmak bu kadar kolay olmamıştı. 25 yıllık usta evde nasıl yapılır anlattı

Simit genelde fırın ve pastanelerde satılıyor. Oysa evde de simit yapmak mümkün. 25 yıllık fırıncı simit yaparken bilinmesi gerekenleri anlattı.

Simit yapmak bu kadar kolay olmamıştı. 25 yıllık usta evde nasıl yapılır anlattı
A+ A-

Pazar kahvaltılarının en vazgeçilmez lezzeti olan gevrek simit, pastane ya da fırınlardan satın almaya alışık olunsa da evde de kolaylıkla yapılabiliyor. Birkaç önemli püf noktayla evde çıtır çıtır tam kıvamında simitler evde de pişirilir. Peki evde simit tarifi nasıldır?

25 yıllık fırıncı İbrahim Erdinç Kan; Püf noktasıyla simit tarifini paylaştı. Eğer sizde evde simit yapmak  istiyorsanız bu tarif işinizi kolaylaştıracak.

Hamuru için gerekli malzemeler;

1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı instant maya
Un

Üstü için:

Su
Pekmez
Susam

EVDE SİMİT NASIL YAPILIR?

Simit yapmak bu kadar kolay olmamıştı. 25 yıllık usta evde nasıl yapılır anlattı - Resim : 1

Milliyet'te de yer alan gerçek simit tarifinin tüm detayları;

*Ilık su, süt ve sıvı yağı bir kaba dökün.

*Elinizle karıştırdıktan sonra tuz,şeker ve mayayı ilave edip karıştırmaya devam edin.

*Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru bu şekilde 30 dakika kadar dinlendirin.

*Üzeri için pekmezi suyla birlikte karıştırıp sıvı hale getirin. Şekil verdiğiniz hamuru bu karışımın içerisine batırıp susama bulayın.

*Önceden ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.

SİMİT KAÇ GÜNDE BAYATLAR?

Ev yapımı simit 2 gün boyunca ağzı kapalı bir saklama kabında muhafaza edilirse 2 gün kadar bayatlamadan durabilir. Canınız simit çektiğinde sizler de bu tarifi deneyebilirsiniz. Hem pratik hem çok lezzetli. 

Son Dakika Haberleri